İmam Humeyni ümmetin kurtarıcısıydı ve ümmet arasındaki mücadele ruhunu güçlendirdi

Pa, 04/06/2023 - 21:03

El-Alam televizyonuna konuşan Lübnan İslami Tevhid Hareketi temsilcisi, “İmam Humeyni’yi (r.a) konuşarak işgalci Siyonistleri Filistin topraklarından sürecek imanlı bir neslin yetişmesini sağlayan birleştirici düşünceyi yaymak istiyoruz” dedi.  

Welayet News  - Lübnan İslami Tevhid Hareketi temsilcisi Şeyh Ahmed Abdurrahman, İmam Humeyni'nin (r.a) İran İslam Devrimi'nin zaferinden hemen sonra ilk eyleminin Siyonist rejimin bayrağını Tahran’daki büyükelçiliğinden indirip yerine Filistin bayrağını asmak olduğunu belirterek, böyle bir eylemin Filistin meselesinin bir hedef ve pusula mesabesinde olduğunu ifade ettiğini ve bu nedenle  İslam devriminin bizim için oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Şeyh Abdurrahman, İmam Humeyni'nin (r.a) ölüm yıldönümü münasebetiyle El-Alam haber kanalı ile yaptığı özel röportajda şunları dile getirdi: “Her yıl bu vesileyle, İmam Humeyni'nin (r.a) beraberinde İslam dünyasının –yıllarca kapıldığı rehavet ve ümitsizliğin ardından –devrimine damgasını vuran bir devrim getirdiğini hissediyoruz. Devrimden önce ve sonra durumumuz çok farklıydı. Ondan önce zafiyet, rehavet ve teslimiyet içinde bocalanıyorduk ve ümmetin ona yeniden mücadele ruhunu aşılayacak bir kurtarıcıya ihtiyacı vardı ve İran İslam Devrimi'nin bize armağan ettiği de buydu.”

Lübnan İslami Tevhid Hareketi temsilcisi, Amerikan-Siyonist proje sahiplerinin, İran’da zafere ulaşan İslam Devrimi'nin Sünni ve Şii Müslümanları birleştirebileceğini görünce komplo kurmaya ve bölmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Şeyh Abdurrahman şunları söyledi: “İslam Devrimi'nin ve Filistin davasının tüm destekçilerinin imajını bozmak için milyonlarca dolar harcadıklarını hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki bu dönemde bazı medya kuruluşları da İsrail düşmanını tanıtmak yerine Şiileri düşman olarak tanıtarak izleyicilerine sunmakta ve bazıları da bu çalışmayı memnuniyetle karşılamaktadır, çünkü Filistin meselesini kendileri sattılar ve Sünni-Şii arasındaki iyi ilişkiler onları rahatsız etti. İmam Humeyni (r.a) bu iki mezhep arasında birliği sağlamak ve onları bütünleştirmek için geldi.”

Şeyh Abdurrahman, “Asıl amaç Filistin meselesidir ve Filistin meselesini önemli kılan mazlumlara yardım etmek, Müslümanların ve tüm insanların mazlumiyetini ortadan kaldırmaktır” dedi.

Şeyh Abdurrahman, günümüz toplumunun İmam Humeyni (r.a) gibi hür insanlara ve özgür düşüncelere olan ihtiyacına ilişkin olarak da şunları söyledi: "Ne yazık ki bugün İslam ümmetinin okumaya ve mütalaaya önem vermediğini ve bakışının çağın yeni fenomenleri olarak görsel ve işitsel medya kuruluşlarından etkilediğinin farkında olmalıyız. Bu nedenle şu anda bulunduğumuz konumdayız. İmam Humeyni’yi (r.a) konuşarak işgalci Siyonistleri Filistin topraklarından sürecek imanlı bir neslin yetişmesini sağlayan birleştirici düşünceyi yaymak istiyoruz.”

Welayet News 



Yeni yorum ekle