Siyonist Rejim Cumhurbaşkanı Azerbaycan’a Gidiyor

Sa, 30/05/2023 - 11:47

Siyonist rejim Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetlisi olarak iki günlük ziyaret kapsamında Bakü'ya gidiyor.

Welayet News  - Pazar günü Tel Aviv’den yapılan açıklamada Herzog'un, Azerbaycan Cumhurbaşkanının davetlisi olarak iki günlük ziyaret kapsamında bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de İlham Aliyev bir araya geleceği belirtildi.

Herzog'un iki günlük Bakü ziyareti kapsamında Aliyev ile görüşeceği ve sahte İsrail rejiminin kuruluşunun 75. yıl dönümü törenine katılacağı açıklandı.

Azerbaycan Cumhuriyeti, Şii ve dini toplulukların muhalefetine rağmen bu yılın başlarında Tel Aviv'de kendi büyükelçiliğini açarak Siyonist rejimle ilişkilerini geliştirmeye devam etti.

İki taraf son yıllarda yakın askeri, siyasi ve ekonomik işbirliği kurdular, öyle ki Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'ne göre 2016 ile 2020 arasında Siyonist rejimin askeri ihracatının %17'sinden fazlası Azerbaycan Cumhuriyeti'ne yapıldı. Siyonist İsrail rejimi tarafından ithal edilen petrolün yaklaşık %40'ı da Azerbaycan Cumhuriyeti'nden temin edilmektedir.

Tel Aviv ve Bakü arasında diplomatik ilişkiler 1992'de kuruldu ve işgalci İsrail rejimi bir sonraki yıl Bakü'deki büyükelçiliğini açtı. Azerbaycan ise, bu yıl Mart ayında Tel Aviv'deki büyükelçiliğini açtı.



Yeni yorum ekle