“Siyonist Rejimin amacı anlaşmazlık yaratmak ve bölgesel barışı bozmaktır”

Pt, 29/05/2023 - 19:56

İmam Hamanei, resmi ziyaret kapsamında Tahran'da bulunan Umman Sultanı Heysem bin Tarık ve beraberindeki heyeti kabul etti. İslam Devrimi Lideri, Siyonist Rejim’in bölgedeki varlığının tehlikesine işaret etti.

Welayet News  - İmam Hamanei bu görüşmede şunları söyledi: ‘İran ve Umman arasındaki ilişkiler güçlü ve sağlamdır ve bu ilişkilerinin her alanda geliştirilmesinin her iki tarafın da lehine olduğuna inanıyoruz.

İran ve Umman arasındaki müzakerelerde önemli olan ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve müzakerelerin somut sonuçlara ulaşılana kadar ciddiyetle takip edilmesidir.’

İslam İnkılabı Rehberi, Siyonist Rejimin bölgedeki varlığının tehlikesine değinerek şunları söyledi: ‘Siyonist Rejim ve destekçilerinin politikasının amacı ihtilaf çıkarmak ve bölgesel barışı bozmaktır. Bu nedenle tüm bölge ülkeleri bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir.'

Umman Sultanı Heysem bin Tarık, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin davetlisi olarak dün Tahran'a geldi.

Kalabalık bir heyetle Tahran'a gelen Umman Sultanı Saadabad Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Umman Sultanı’nın İran İslam Cumhuriyeti'ne yaptığı resmi ziyarette iki ülke yetkilileri, ekonomik ve yatırım işbirliği, serbest bölgelerde işbirliği ve enerji alanında işbirliği alanlarında 4 anlaşma imzaladı.



Yeni yorum ekle