Hamas Batı Şeria'daki üniversitelerde gücünü artırıyor

Per, 25/05/2023 - 22:49

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bağlantılı El Vefa İslami bloğu, Batı Şeria'daki iki üniversitede gerçekleşen seçimlerde zafer elde ederek bölgedeki nüfuzunu daha da güçlendirdi.

Welayet News  - Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bir üniversitede öğrenci konseyinde gerçekleşen seçimde büyük çoğunluğu yeniden kazandı.

Hamas bağlantılı El Vefa İslami bloğu, Birzeit Üniversitesi'ndeki öğrenci konseyi seçimlerinde oyların yüzde 49'unu elde ederek 51 sandalyeden 25'ini kazandı.

Böylece Hamas bağlantılı blok Birzeit Üniversitesi'ndeki öğrenci konseyi seçimlerini iki yıl üst üste kazanmış oldu.

Mahmud Abbas yönetimi yanlısı Yaser Arafat Bloku ise 20 koltuğu elde ederek seçimlerde 2'inci sırada yer aldı.

Öte yandan El Vefa İslami bloğu, geçen hafta Nablus'taki En Necah Üniversitesi'ndeki öğrenci konseyinde gerçekleşen seçimde 40 koltuk ederek ilk sırayı garantilemişti.

Hamas bağlantılı grupların elde ettiği zaferler, harekete olan desteğin Filistin genelinde ve bilhassa Batı Şeria'da arttığı şeklinde yorumlanıyor.

Batı Şeria'da Yaser Arafat'ın ölümünden sonra Mahmud Abbas'ın başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana genel seçimler yapılmıyor.

Bölgedeki üniversitelerde gerçekleşen seçimler ise halkın ve özellikle gençlerin siyasi tutumunun değerlendirilmesi için bir test görevi görüyor.



Yeni yorum ekle