Yemen Halkı “Müstekbirlere Karşı Haykırış” Yürüyüşüne Yoğun Katılım Gösterdi

Per, 25/05/2023 - 10:02

Başta başkent San'a olmak üzere Yemen'in çoğu şehri, dün "Müstekbirlere Karşı Haykırış" başlığıyla düzenlenen büyük bir yürüyüşe sahne oldu.

Welayet News  - Yemen medyası dün Yemen'in başkenti Sana'a ve Yemen'in diğer şehirlerinde görkemli bir şekilde "Müstekbirlere Karşı Haykırış" yürüyüşünün düzenlendiğini açıkladı.

Yemen halkı bu yürüyüşte müstekbirlere ve işgalcilere karşı sloganlar atarak Yemen bayrağını dalgalandırdı ve Amerikan mallarına ambargo uygulanmasını vurguladı.

Yemen vatandaşları aynı zamanda Siyonist rejimin işgallerine karşı Filistin ulusuna ve davasına olan desteklerini vurguladı.

Yemenliler “Müstekbirlere Karşı Haykırış” yürüyüşünde, ellerinde taşıdıkları pankartlarla, ABD ve Siyonist rejimin işgalci politikalarını kınadılar.

Yemen Ensarullah Hareketinin şehit lideri Hüseyin Bedreddin el-Husi'nin girişimiyle başlatılan “Müstekbirlere Karşı Haykırış” yürüyüşünün yıl dönümü münasebetiyle dün yüz binlerce Yemenli sokaklara çıktı ve başta Amerika olmak üzere küresel istikbara karşı sloganlar attı.

Bu girişim, yıllar önce İslam dünyasının ve İslam ümmetinin istikbara karşı sessizliğine karşı çıkmak ve askeri ve ekonomik alanda İslam ümmeti arasında birlik oluşturmak için başlatıldı ve Yemen halkı, Yemen Ulusal Kurtuluş hükümetinin tüm bölgelerinde bu günü yaşatmaktadır.

Yahya Seri: İşgalci Koalisyon Yemen'i Bölme Konusunda Başarısız Oldu

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Silahlı Kuvvetlerinin Resmi Sözcüsü Yahya Seri, “Müstekbirlere Karşı Haykırış” yürüyüşünün yıl dönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada şunları vurguladı: ‘İşgalci koalisyonun Yemen'in kaynaklarını ve servetini parçalama, yağmalama ve işgalini genişletme çabaları ve planları, güneyin özgür insanları için her zamankinden daha net hale geldi.

Yemen'in birliği milli ve tarihi bir başarıdır.’

Tags: 


Yeni yorum ekle