Rusya: Avrasya Birliği'nin İran İle Anlaşması Yakındır

Sa, 23/05/2023 - 12:49

Rusya Başbakan Yardımcısı TASS ile yaptığı görüşmede, Avrasya Ekonomik Birliği'nin (EAEU) İran ile serbest ticaret bölgesi konusunda diğer ülkelerden daha önce anlaşmaya varabileceğini duyurdu.

Welayet News  - Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Orchak, TASS ile yaptığı görüşmede Avrasya Ekonomik Birliği'nin (EAEU) İran ile serbest ticaret bölgesi konusunda diğer ülkelerden daha önce anlaşmaya varabileceğini söyledi.

Cuma günü, 14. Uluslararası Ekonomik Forumu "Rusya-İslam Dünyası: Kazan Forumu" oturum aralarında, Avrasya Birliği'nin serbest ticaret bölgesi konusunda anlaşmaya hangi ülkelerin daha yakın olduğu sorusuna yanıt olarak, "Biz İran'a anlaşmaya daha yakınız." dedi.

Avrasya Ekonomik Komisyonu Ticaret Bakanı Andriy Slepnev daha önce Avrasya ile İran arasındaki serbest ticaret bölgesi anlaşmasının bu yılın başlarında imzalanabileceğini açıklamıştı.

Avrasya Ekonomik Birliği, 2015 yılında Rusya, Kazakistan ve Beyaz Rusya Gümrük Birliği temelinde kurulmuştur. Daha sonra Ermenistan ve Kırgızistan da bu birliğe katıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı, bu birliğin en dinamik ve gelişmekte olan bölgesel birliklerden biri olduğunu söyledi. Bu birlik yaklaşık 185 milyon tüketiciyi bir araya getiriyor ve toplam brüt geliri 2 trilyon doları aşmaktadır./tesnim



Yeni yorum ekle