San’a: Mevcut Barış Fırsatı, Düşmanlar İçin Son Şanstır

Pt, 22/05/2023 - 06:23

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı, Suudi koalisyonunu mevcut barış fırsatının düşmanlar için son şans olduğu, çünkü bundan sonra son sözü Yemen silahlı kuvvetlerinin söyleyeceği konusunda uyardı.

Welayet News  - Yemen Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Genelkurmay Başkanı Muhammed Abdülkerim Gammari, Pazar günü Yemen'in birliğinin 33. yıldönümü münasebetiyle ortak bir mesaj yayınladı.

Bu mesajda, Yemen'in birliğinin tarihi bir zafer olduğuna değinilerek şu ifadelerde bulunuldu: ‘Bu başarı, bazı tarafların dar görüşlü planlarından etkilenmeyecek olan Yemen'in özgür iradesini göstermektedir.

Yemen güçleri, Amerika ve Siyonist rejimin bölgede barış yolunu tıkamayı, bu yolu değiştirmeyi ve savaşın yeniden başlamasını amaçlayan hareketlerini ve müdahalelerini izliyor.

Barış için mevcut fırsat, düşmanlar adına son fırsattır. Çünkü bundan sonra son sözü silahlı kuvvetlerimiz söyleyecektir. Silahlı kuvvetler, Yemen'in toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve kazanımlarını savunmaya tamamen hazırdır.’

Bu Yemenli yetkililer, Filistin meselesine desteklerini yinelediler ve İslam dünyasının tüm önemli meselelerine destek vereceklerini vurguladılar.’

Bu bağlamda, Yemen Savunma Bakanlığı Askeri İstihbarat Teşkilatının başkanı Abdullah Yahya el-Hakim, 7 Mayıs'ta şunları söyledi: ‘Yemen liderleri, bu ülkenin toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını, şeref ve haysiyetini koruyan, adil ve onurlu bir barış istiyor.

Suudi koalisyonu barış sürecini engelliyor. Karşı tarafın siyasi, diplomatik, kuşatma ve yeni mevzilerdeki gizli hareketleri dikkatle izleniyor. Biz, barışa hazır olduğumuz gibi en kötü ihtimale de hazırız.

Ateşkesi suiistimal eden Suudi koalisyonuna bağlı çeteler, Yemen'in güney ve doğu cephelerinde güçlerini yeniliyor. Suudi koalisyonu kıyı bölgesinde ve Aden'de ve genel olarak Yemen'in güneyinde yarattığı kaosu dizginlemelidir.’

Hatırlatmak gerekir ki, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ve Umman'dan resmi heyetler, Yemen'deki esir değişimi ve ateşkes konusunu görüşmek üzere San'a’ya gitti. Bu, 2014 yılı Mart ayında başlayan ve Yemen halkına çok sayıda kayıp ve zayiat veren Yemen'e karşı topyekun savaşın başlamasından bu yana Suudi heyetinin San'a’ya yaptığı ilk ziyaretti. Bu savaş yüz binlerce Yemenlinin hayatını kaybetmesine ve ülke ekonomisinin on milyarlarca dolara zarar görmesine neden oldu.

Tags: 


Yeni yorum ekle