900'den Fazla Fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Cu, 19/05/2023 - 09:31

Siyonist İsrail güçlerinin koruması altındaki 900'den fazla fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Welayet News  - Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, aralarında eski Likud Partisi Milletvekili aşırılıkçı haham Yehuda Glick'in de bulunduğu 923 fanatik Yahudi yerleşimciler, onar kişilik gruplar halinde Siyonist rejim polisinin koruması altında "bayrak yürüyüşü" çerçevesinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimciler, 1967'de Siyonist rejimin Doğu Kudüs'ü işgal etmesi dolayısıyla her yıl mayıs ayında provokatif "bayrak yürüyüşü" düzenliyor.

Filistinli gruplar, geçen yıllarda Yahudi yerleşimcilerin taşkınlıkları ve saldırıları nedeniyle Filistinlilerle aralarında gerginlikler yaşanması sebebiyle bayrak yürüyüşünün iptal edilmesini istiyor.

Siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu, 15 Mayıs'ta Likud Partisi üyelerine yaptığı açıklamada, "bayrak yürüyüşü' planlandığı gibi her zamanki rotasında devam edecek." demişti.

Geçen yılki provokatif yürüyüş sırasında Yahudi yerleşimciler "Araplara ölüm" sloganları atmış, Filistinlilere sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuş, Siyonist rejim polisi de bölgedeki Filistinlilere güç kullanarak müdahale etmiş ve onlarca kişiyi yaralamıştı.



Yeni yorum ekle