Basil: Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşü Şam ve Beyrut için bir zaferdir

Per, 18/05/2023 - 14:09

Lübnan Ulusal Özgür Hareketi Lideri Cibran Basil, Suriye'nin Arap Birliği’ne dönüşünü hem Suriye hem de Lübnan için bir zafer olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Cibran Basil yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Suriye'nin Arap Birliğine dönmesinden dolayı mutluyuz. Çünkü bu hem Suriye hem de Lübnan için bir zaferdir. Suriye'nin teröre karşı zaferi Lübnan'ın zaferi, teröre karşı yenilgisi Lübnan'ın yenilgisi demektir.

Genel olarak, ABD ve diğer bazı ülkelerin Suriye'ye yönelik yaptırımları da dahil olmak üzere yaptırım politikası istenen sonuçları vermemiştir. Bu da özellikle Ukrayna krizinden sonra Suriye'yi Amerikan bankacılık sistemine bir alternatif haline getirmiştir.’

Arap dışişleri bakanları 7 Mayıs 2023'te Kahire'de yaptıkları olağanüstü toplantıda Suriye'nin Arap Birliğine dönmesi konusunda anlaştılar ve o tarihten itibaren Suriye heyetlerinin bu birliğin toplantılarına katılımı yeniden başladı.

Arap Birliği, Kasım 2011'de Şam'ın üyeliğini askıya aldı ve Şam'a karşı siyasi ve ekonomik yaptırımlar uyguladı.

Arap Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı Çarşamba günü öğleden sonra Suriye dışişleri bakanının Cidde'ye gelmesiyle başladı.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz tarafından Arap Birliği zirvesine katılmak üzere davet edildi. 



Yeni yorum ekle