BM'nin İlk Kez Düzenlediği "Nekbe" Anması Siyonist Rejimi Rahatsız Etti

Sa, 16/05/2023 - 07:42

Siyonist rejimin 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak bilinen felaket için ilk kez Birleşmiş Milletlerde (BM) anma töreni düzenlenmesi işgalci İsrail yönetimini rahatsız etti.

Welayet News  - Siyonist rejim Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, işgalci İsrail, BM'deki etkinliğe karşı bu rejimin Büyükelçiliğini ve Siyonist rejimin dünya çapındaki misyonlarını harekete geçirdi.

Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Eli Cohen, pek çok ülkenin BM’deki etkinliğe katılmaması amacıyla Siyonist rejimin BM’deki ve dünyanın farklı ülkelerindeki büyükelçilerine gerekli diplomatik girişimlerde bulunmaları için talimat verdi.

Bakanlığın açıklamasında, BM’deki Filistin misyonunun özel talebi üzerine gerçekleşen Nekbe etkinliğinin “tarihi çarpıttığı” ileri sürüldü.

Açıklamada Dışişleri Bakanlığının girişiminin ardından birçok ülkenin etkinliğe katılmayı reddetme sözü verdiği iddia edilse de bugün New York'taki BM binasında gerçekleşen üst düzey etkinlik birçok üye ülkenin temsilcisinin katılımıyla gerçekleşmişti.



Yeni yorum ekle