“Çatışmalar, Siyonistler Pişman Olana Kadar Devam Edecek”

Cu, 12/05/2023 - 15:12

Siyonist İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından Filistin direnişinden bu saldırılara sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Welayet News  - Filistin direnişinin Siyonist rejime yüzlerce roket fırlatması üzerine Tel Aviv’den barış talepleri gelmeye başladı ancak, İslami Cihat Hareketi liderleri, işgalcilerle herhangi bir barışın haram olduğunu ifade ettiler ve Siyonistler pişman olana kadar çatışmanın devam edeceğini vurguladılar.

 İslami Cihad hareketinin Lübnan'daki temsilcisi İhsan Ataya bir saat önce şu açıklamalarda bulundu: ‘Arabulucular, düşmanın uymaması nedeniyle garanti veremezler. Şu ana kadar ateşkes anlaşmasına varılamadı ve terör politikasının durdurulması ateşkes müzakerelerinin ön şartıdır. Direnişin savaştaki liderliği hâlâ tutarlı ve güçlüdür.’

Öte yandan ateşkes müzakerelerini ilerletmek için Kahire'de bulunan İslami Cihat hareketinin siyasi Dairesi Başkanı Muhammed el-Hendi de bu sabah şu açıklamalarda bulundu: ‘Şu ana kadar görüşmeler devam ediyor ve umarız bir anlaşmaya varılırsa, bu anlaşma Filistin halkının çıkarlarını ve direnişin saha performansını da kapsayacak onurlu bir anlaşma olur.’

Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde aralıksız devam eden saldırıları sonucunda 30 kişinin şehit olduğunu 93 kişinin de yaralandığını açıkladı. Filistinli yerel kaynaklar da bu saldırılarla ilgili olarak, Siyonist rejim insansız hava araçları ve silahlarının insanların evlerini ve tarım alanlarını vurduğunu söyledi.

Siyonist rejim ordusu 9 Mayıs Salı sabahı Gazze Şeridi'ne yönelik "Kalkan ve Ok” adlı yeni bir askeri operasyon başlattığını ve İslami Cihad direniş hareketinin mevzilerine yönelik bu saldırıların üç gün boyunca devam edeceğini açıkladı.

İşgalci rejimin saldırıları üzerine, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ni işgalinin ikinci gününde, Filistin direniş grupları da “Özgürlerin İntikamı” operasyonunun başladığını duyurdu.



Yeni yorum ekle