Ürdün: Filistin Güvenli Olmazsa Siyonist Rejim de Güvenli Olmayacaktır

Cu, 12/05/2023 - 07:12

Ürdün dışişleri bakanı, Gazze'deki gerginliğin ana sebebinin Siyonist rejimin işgali olduğunu vurgulayarak, "İsrail ancak Filistinliler güvende olursa güvende olur” dedi.

Welayet News  - Almanya, Fransa, Mısır ve Ürdün dışişleri bakanları, Filistinli gruplarla üç gün süren karşılıklı ateşin ardından Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki işgaline son vermesini istedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el-Safadi, Gazze'deki gelişmelerle ilgili olarak Münih'te mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: ‘Filistinlilerin güvenliği yoksa İsrail'in de güvenliği olmayacaktır.

İstediğimiz barış, Filistin halkının hak ve taleplerine cevap vermelidir. Gazze'deki mevcut gelişmeler tehlikelidir ve adil ve kapsayıcı bir barışa ulaşma şansını baltalamaktadır.

İsrail'in işgalinin devam etmesi, tansiyonun ve huzursuzluğun tırmanmasının temel nedenidir.

İsrail ve Filistinliler için iki bağımsız bölge oluşturma çözümü, Tel Aviv'in tek taraflı eylemleri nedeniyle her geçen gün geriye gidiyor. Dolayısıyla bu eylemler bir an önce durdurulmalıdır.’

Geçici Siyonist rejimin perşembe sabahı da canice saldırılarına devam etmesi ve İslami Cihat Hareketi’nin üst düzey komutanlarının Han Yunus'ta şehit olmasıyla birlikte Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci Siyonist rejimin Salı sabahı Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların başlangıcından bu yana 29 kişinin şehit olduğunu açıkladı.



Yeni yorum ekle