Irak Hizbullahı: Siyonist Rejime Ağır Bir Ders Verilmelidir

Per, 11/05/2023 - 12:04

Irak Hizbullah tugayları yaptığı açıklamada Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısını “İnsanlığa karşı işlenmiş menfur bir cinayet” olarak nitelendirdi ve bu rejime ağır bir ders verilmesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Irak Hizbullah tugayları, Siyonist İsrail ordusunun 9 Mayıs Salı günü Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara tepki göstererek bir açıklama yayınladı ve bu açıklamada sabırlı Filistin halkına ve onların cesur direnişine desteğini yineledi.

Irak Hizbullahı tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Kudüs tugaylarının liderlerine yönelik suikast suçuna verilecek yanıt ağır bir ders olmalıdır ve geçici rejim bunun bedelini ödemelidir.

Kuşkusuz gaspçı rejimin terör yöntemine başvurması, işgalcilerin içinde bulundukları derin iç krizin devam etmesiyle birlikte kaçmaya çalıştıkları korku ve kaosun boyutlarını göstermektedir.’

Bu açıklamada, işgalcilerin İslami cihat hareketinin liderleriyle birlikte çok sayıda kadın ve çocuğun şehit olmasına yol açan suç ve cinayeti "insanlığa karşı işlenmiş menfur bir cinayet" olarak nitelendirildi.

Filistin Direniş Grupları Ortak Odası da Siyonistler tarafından Salı günü işlenen bu suç ve cinayete tepki olarak bir açıklama yayınladı ve işgalcilerin, işledikleri bu cinayetin bedelini ödemesi gerektiğini vurgulayarak şu ifadelerde bulundu: ‘Bu hain terör cinayetinden tamamen Siyonist düşmanı sorumludur. Düşman bu suç ve cinayetle amacına ulaşamayacaktır. Çünkü direnişin safları birdir ve konumları sabittir. Filistin'in bu katliama yanıtı gecikmeyecek ve Saraya el-Kudüs, diğer direniş gruplarıyla birlikte bu şehitlerin pak kanlarının intikamını almaktan asla geri durmayacaktır.’

9 Mayıs Salı sabahı, Filistin haber kaynakları Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne en az 40 hava saldırısı düzenlediğini ve İslami Cihat hareketinin Refah, Gazze ve Han Yunus kentlerindeki mevzilerini bir kez daha hedef aldığını açıkladı. Saatler sonra, Hamas’ın askeri kanadı olan Saraya el-Kudüs’ün üç komutanının ve bazı aile üyelerinin şehit olduğu doğrulandı.



Yeni yorum ekle