Gazze'den Siyonist İsrail’e 469 Roket Saldırısı Gerçekleştirildi

Per, 11/05/2023 - 06:34

Gazze Şeridi'nden Siyonist İsrail’e 469 roket saldırısı düzenlendiği açıklandı.

Welayet News  - İşgalci İsrail’in Güney Bölgesi İtfaiye ve Kurtarma birimi, Gazze'den atılan roketlerden birinin Aşkelon'da bir evin bahçesine isabet ettiğini, itfaiye ekiplerinin çıkan yangına müdahale ettiğini ve olayda bir aracın da kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Siyonist Rejim Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, Gazze'den atılan 469 roketten 333'ünün Siyonist İsrail'e ulaştığı, 107'sinin ise Gazze Şeridi sınırlarında düştüğü belirtildi. Geriye kalan 29 rokete ilişkin ise bilgi paylaşılmadı.

Hava savunma sisteminin 153 roketi engellediği, bazı roketlerin yerleşim birimlerine isabet ederek maddi hasara yol açtığı ve Gazze'den atılan roketlerden birinin Sderot kentinde bir eve isabet ettiği belirtildi.

İslami Cihad Hareketi, Siyonist rejimin bölgede evlere saldırmayı sürdürmesi durumunda Tel Aviv ve Siyonist rejimin iç kesimlerine misliyle karşılık vereceği uyarısında bulunmuştu.

Siyonist İsrail rejimi Salı sabahı insansız hava araçları ve savaş uçakları ile Refah, Han Yunus ve Gazze'deki bölgelere saldırdı ve İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı olan Saraya el-Kudüs’ün üç komutanını ve ailelerini şehit etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail rejiminin salı sabahı Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 20 kişinin şehit olduğunu açıkladı.



Yeni yorum ekle