Trump cinsel istismar ve darptan suçlu bulundu

Çar, 10/05/2023 - 07:53

New York mahkemesinde jüri, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı 'cinsel istismar', 'darp' ve 'hakaret' suçlarından sorumlu buldu.

Welayet News  - New York mahkemesinde jüri, E. Jean Carroll adlı kadın tarafından tecavüz ve hakaretle suçlandığı davada, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın cinsel tacizden sorumlu olduğu kararına vardı. 

Manhattan Federal Mahkemesi'nde, bir hafta süren duruşmaların ardından 9 kişilik jüri heyeti, bugün Carroll'un lehine sonuca vardı.

Yaklaşık 2,5 saatlik bir müzakereden sonra jüri, Carroll’un açtığı hukuk davasında Trump'ı "cinsel istismar", "darp" ve "hakaretten" sorumlu buldu.

Kararda, Trump'ın Carroll'a tecavüz ettiği iddiası ise reddedildi.

Jüri, Trump'ın, Carroll’a cinsel taciz ve darptan ötürü 2 milyon, karalamadan ötürü 3 milyon dolar olmak üzere toplam 5 milyon dolar zarar tazminatı ödemesi gerektiğini bildirdi.

Trump: Bu karar, utanç vericidir

Kararın açıklanmasından dakikalar sonra Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu kadının kim olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Bu karar, utanç vericidir, tüm zamanların en büyük cadı avının devamıdır" ifadelerini paylaştı.

AA

Tags: 


Yeni yorum ekle