İran ile Türkiye Arasında Ortak Serbest Ticaret Bölgesi Kurulacak

Sa, 09/05/2023 - 11:15

İran Serbest ve Özel Ekonomik Bölgeler Yüksek Konseyi Sekreteri Hüccetullah Abdulmeleki, İran ile Türkiye arasında ortak serbest ticaret bölgesi kurulacağını açıkladı.

Welayet News  - Abdulmeleki, başkent Tahran’daki İran İhracat Fuarı’nda (IRAN EXPO 2023) düzenlediği basın toplantısında, ortak serbest ticaret bölgesi kurulması için18 ülke ile görüşme yaptıklarını kaydetti.

Bu konuda Türkiye ile de görüşmelerde bulunduklarını aktaran Abdulmeleki şunları söyledi: “Son birkaç ayda uzmanlarımız muhataplarıyla genellikle çevrim içi müzakerelerde bulundu. Ortak serbest ticaret bölgesi kurulmasına ilişkin mutabakat metni hazırlandı. Söz konusu mutabakat bir iki ay içinde imzalanacaktır.

Geçen aylarda Türkiye ile parlamento düzeyinde olumlu yönde görüşme gerçekleştirildi ve aynı zamanda Türkiye’deki iki serbest ticaret bölgesini de ziyaret ettik.

Karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunarak iyi bir işbirliği yapmayı amaçlıyoruz ve serbest ticaret bölgesinin iyi bir şekilde yönetilmesi için gerekli teknoloji aktarımı üzerinde duruyoruz.

Şimdi mutabakatın imzalanmasını bekliyoruz. İmza sonrasında hukuki, teknik ve coğrafi konuları ele alarak serbest ticaret bölgesinin faaliyetlerine başlayacağız.’



Yeni yorum ekle