Yemen'deki Savaşın Sona Ermesinde ABD Engeli

Ct, 06/05/2023 - 19:23

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nden bir yetkili, ABD'nin savaşın durdurulmasına ve ateşkes girişimlerine taş koymaya devam ettiğini duyurdu.  

Welayet News  - Yemen Ulusal Tutuklu İşleri Komitesi Başkanı Abdülkadir El-Murteza: "Daha önce varılan anlaşmaya göre her iki taraftan (Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti ve Suudi koalisyonu) cezaevlerini ziyaret etmeye başlayacak komitelerin oluşturulmasını bekliyoruz" diye söyledi.   

Abdülkadir El-Murteza: "Geçmiş etaplarda paralı askerler engel oluyordu ama umarız bu sefer bir daha bu taş koymaya şahit olmayız" diye ekledi.   

El-Masira'nın haberine göre El-Murteza, üzerinde anlaşmaya varılan bir sonraki aşamada her iki taraftan 1.400 esirin serbest bırakılmasının da yer aldığını ve bu anlaşmanın kapsamının genişletilmesi konusunda anlaşmaya varılması halinde bunu da memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.   

El-Murteza: "Amerikalılar geçmişte barışın tesisine engel oldular ve mahkumların davasıyla ilgili müzakerelerin tüm aşamalarında her zaman ilerlemeyi engelliyorlar ve engellemeye devam ediyorlar" diye vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle