Lavrov: Rusya İnsansız Hava Aracı Saldırısına Cevap Verecek

Cu, 05/05/2023 - 17:47

Rusya Dışişleri Bakanı, Kremlin'e yönelik İHA saldırısını düşmanca olarak nitelendirdi ve Rus hükümetinin bu saldırıya karşılık olarak somut adımlar atacağını söyledi.

Welayet News  - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Cuma günü Kremlin'e yönelik İHA saldırısını düşmanca bir eylem olarak nitelendirdi ve Rus hükümetinin bu saldırıya kesinlikle yanıt vereceğini söyledi.

Rus hükümeti yaptığı açıklamada, saldırının doğrudan ABD'nin desteğiyle gerçekleştirildiğini söyleyerek Ukrayna'yı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast amacıyla Kremlin'e insansız hava aracıyla saldırısı düzenlemekle suçladı. Ukrayna ve Beyaz Saray ise Rusya'nın bu iddiasını reddetti.

Hatırlatmak gerekir ki, Kremlin Sarayı basın ofisi yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Kiev, Kremlin Sarayı'na insansız hava aracıyla saldırı düzenleyerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i öldürmeye teşebbüs etti.’

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kremlin Sarayı'na doğru hareket eden iki insansız hava aracı Rus güvenlik servislerinin elektronik harp sistemleri yardımıyla düşürüldü ve bu saldırı herhangi bir can ya da mal kaybına neden olmadı.



Yeni yorum ekle