AKP Milletvekili Adayı Ensarioğlu: Devlet sürekli Öcalan'la görüşüyor

Per, 04/05/2023 - 23:37

AKP hükümetinin İmralı'ya Abdullah Öcalan'la görüşmesi için heyet gönderdiğine ilişkin iddialara dair konuşan AKP Diyarbakır Milletvekili Adayı Ensarioğlu, 'Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor' dedi.

Welayet News  - AKP'nin Diyarbakır’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Mehmet Galip Ensarioğlu, "Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor" dedi.

Medyascope'a konuşan Ensarioğlu, AKP hükümetinin seçim öncesi İmralı'ya Abdullah Öcalan'la görüşmesi için heyet gönderdiğine ilişkin iddialara dair açıklamada bulundu.

Ensarioğlu'nun konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

“Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir."

Tags: 


Yeni yorum ekle