Arap Birliği Suriye ve Sudan için toplanıyor

Per, 04/05/2023 - 23:09

Arap Birliği'nin, Suriye'nin kuruluşa yeniden katılımı ve Sudan'daki çatışmalar nedeniyle 'acil' koduyla toplanacağı bildirildi.

Welayet News  - Sputnik’in haberine göre, bir diplomat, Arap Birliği dışişleri bakanlarının pazar günü Sudan'daki kriz ve Suriye'nin bloğa yeniden kabulü konusunu görüşmek üzere acil bir toplantı yapacağını söyledi.

Adının açıklanmaması koşuluyla AFP'ye konuşan diplomat, toplantıların 19 Mayıs'ta Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak Arap zirvesi öncesinde gerçekleşecek olmasına dikkat çekti.

Reuters'da geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde, Suudi Arabistan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı Riyad'ın Mayıs ayında ev sahipliği yapacağı Arap Birliği zirvesine davet etmeyi planladığı ve Mısır ve Suudi Arabistan'ın Suriye yönetimiyle ilişkileri yeniden tesis ederek, bu ülkenin Arap Birliği'ne geri dönmesini sağlamayı amaçladıkları bildirildi.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki, 32. Arap Birliği Zirvesi’nin 19 Mayıs 2023'te Suudi Arabistan’da düzenlenmesinin beklendiğini açıklamıştı.

Arap Birliği, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle 12 Kasım 2011'de ülkenin üyeliğini askıya almıştı.



Yeni yorum ekle