“Amerika'nın Suriye ve bölgedeki boynuzu İran ve Direniş ekseni tarafından kırıldı”

Per, 04/05/2023 - 12:35

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, , Amerika'nın İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’nin Suriye ziyaretine duyduğu öfkeye değinerek şunları söyledi.

Welayet News  - Suriye'de ve tüm bölgede İran ve direniş ekseni tarafından boynuzu kırılan ve Suriye'deki işgalci varlığına son vermesi gereken kötülük ver şer rejiminin öfkesi normaldir.

İran Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın resmi davetine cevaben siyasi ve ekonomik heyete başkanlık ederek 2 günlük bir ziyaret için Çarşamba günü Şam'a gitti.

13 yıl sonra gerçekleşen bu önemli ziyaret, Amerikalıların tepkisiyle karşılaştı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı, İran-Suriye ilişkilerinin derinleşmesini endişe verici olarak nitelendirdi ve dünya ülkelerinden Şam ile ilişkilerini normalleştirmemelerini istedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, konuyla ilgili olarak, Beşşar Esad ve Ayetullah Reisi'nin fotoğraflarının yer aldığı bir Twitter mesajında ​​şunları yazdı: ‘Amerika, İran cumhurbaşkanının Suriye ziyareti ve sonuçlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi ve onları şeytan olarak nitelendirdi!

İran ve direniş ekseni tarafından Suriye'de ve tüm bölgede boynuzu kırılan ve Suriye'deki işgalci varlığını sona erdirmek zorunda olan şer rejimin öfkesi elbette doğaldır.

Öfkelen ve öfkenden geber!’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı "Vedant Patel" Çarşamba akşamı İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi’nin Suriye ziyareti ve bu ziyaretin sonuçlarından duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Patel düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: ‘İran rejimi ve Esad rejiminin ilişkilerini derinleştirmeye devam ettiğini söylemeliyim ki bu sadece müttefiklerimiz, ortaklarımız ve bölgedeki ülkeler için değil, aynı zamanda genel olarak dünya için de endişe vericidir.’

Vedant Patel, bu ziyaretle ilgili bir soruya yanıt olarak şu iddialarda bulundu: ‘Bunlar, sadece kendi ülkelerinde değil, tüm bölgede alçakça ve istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerde bulunmaya devam eden iki rejimdir.

Biz hala Esad rejimi ile ilişkileri düzeltmememiz gerektiğine inanıyoruz. Diğer ülkelerin Şam ile ilişkilerinin normalleşmesini desteklemiyoruz ve bunu ortaklarımıza birçok kez açıkça ifade ettik.’ 



Yeni yorum ekle