Ensarullah Siyonist Rejime Karşı Direnişi Desteklediğini Vurguladı

Çar, 03/05/2023 - 09:52

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi ofisi, Siyonist rejimin Filistinli mahkûm Şeyh Hıdır Adnan’ı bu rejimin hapishanelerinde şehit etmesini kınadı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi siyasi ofisi, Filistin İslami Cihad hareketinin üst düzey üyelerinden Şeyh Hıdır Adnan'ın Siyonist rejim hapishanelerinde şehit edilmesini kınadı ve direnişi desteklediğini vurguladı.

Ensarullah, Şeyh Hıdır Adnan'ın işgal rejimi hapishanelerindeki pozisyonunu, sabrını ve cesaretine övgülerde bulundu ve şunları söyledi: ‘Adnan'ın şehit edilmesi suçundan tamamen Siyonist düşman sorumludur.’

Ensarullah ayrıca, Siyonist düşmanın Filistinli tutsaklara karşı işlediği suç ve cinayetlerle mücadele etmek için tüm direniş seçeneklerine tam destek verildiğini vurguladı ve uluslararası toplum ile insan hakları örgütlerini bu rejimin Filistin ulusuna karşı işlediği suçlara karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

44 yaşındaki Hıdır Adnan işgal güçleri tarafından keyfi olarak tutuklanmasını protesto etmek için açlık grevinde olan Filistin İslami Cihat hareketinin bir üyesiydi ve sağlık durumu kötüleşmesine ve bu konuda işgalci rejime uyarıda bulunulmasına rağmen işgalci rejim bu durumu dikkate almadı.

Açlık grevin 86. gününde bugün şehit olan Hıdır Adnan, geçtiğimiz hafta fiziksel durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Ancak Siyonist rejim, hiçbir avukatın, doktorun veya yasal tarafın kendisiyle temasa geçmesine ve sağlık durumu hakkında bilgi vermesine izin vermedi.



Yeni yorum ekle