Yemen: Siyonist Rejim Dünya Barışı ve Güvenliği İçin Bir Tehdittir

Çar, 03/05/2023 - 09:32

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin Filistinlileri yasadışı bir şekilde tutuklayarak Hıdır Adnan’ın şehit olmasına yol açan politikasını kınadı.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Siyonist rejimin esaretinde şehit olan Filistin İslami Cihat hareketi mensubu Hıdır Adnan’ın şehit olması üzerine bir açıklama yayınladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Siyonist rejim, Şeyh Hıdır Adnan'ın durumunun ağırlaşması nedeniyle serbest bırakılmasına karşı çıkması, Adnan'ın cezaevinde kalması ve Hıdır Adnan’a sağlık hizmeti verilmemesi konusunda ısrar etmesi nedeniyle Adnan'ın şehit edilmesinden sorumludur.’

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı aynı zamanda Siyonist rejimle uzlaşmaya varan tüm hükümetleri sakıncalı bir tutum sergiledikleri ve bu tutumun Arap ve İslam milletlerinin ve ümmetinin duruşuna uygun olmadığı için pozisyonlarını yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: ‘Siyonist rejimin bu politikası bölgede şiddetin artmasına neden olacak ve dünya barış ve güvenliğini tehdit edecektir.’

44 yaşındaki Hıdır Adnan işgal güçleri tarafından keyfi olarak tutuklanmasını protesto etmek için açlık grevinde olan Filistin İslami Cihat hareketinin bir üyesiydi ve sağlık durumu kötüleşmesine ve bu konuda işgalci rejime uyarıda bulunulmasına rağmen işgalci rejim bu durumu dikkate almadı.

Açlık grevin 86. gününde bugün şehit olan Hıdır Adnan, geçtiğimiz hafta fiziksel durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Ancak Siyonist rejim, hiçbir avukatın, doktorun veya yasal tarafın kendisiyle temasa geçmesine ve sağlık durumu hakkında bilgi vermesine izin vermedi.



Yeni yorum ekle