Erdoğan IŞİD elebaşının Suriye'de öldüğünü iddia etti

Pt, 01/05/2023 - 11:48

Türkiye'deki kader belirleyici cumhurbaşkanlığı seçiminin arifesinde, Erdoğan zafer şansını artırmak amacıyla, bir televizyon röportajında, "IŞİD" elebaşının Türk istihbarat ajanları tarafından uzun bir kovalamacanın ardından Suriye'de öldürüldüğünü iddia etti.

Welayet News  - Türk haber çevrelerinden naklen aktardığı raporuna göre Recep Tayyib Erdoğan TRT kanalına verdiği demecinde Suriye'de ülkesinin  istihbarat güçlerinin başarılı operasyonları sırasında IŞİD elebaşının öldüğünü duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Türk ve yurt dışına yayın yapan televizyonların ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve açıklamalarda bulundu.

Bugün de terör örgütleriyle mücadelede Türkiye'nin kararlılığını gösteren bir gelişmeyi paylaşmak istediğini ifade eden Erdoğan, "Milli İstihbarat Teşkilatımız, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs, Milli İstihbarat Teşkilatımızın dün Suriye'de gerçekleştirdiği bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İnşallah bundan sonra da terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Yani bu tür DEAŞ'ın başındaki kişileri, şurada buradaki terör örgütlerinin başlarını Amerika, vesaire etkisiz hale getirdiği zaman dünyayı ayağa kaldırırlar. İşte buyurun, şu anda biz DEAŞ'la ilgili bir değil, iki değil, üç değil, kaç tanesini etkisiz hale getirdik. PKK ile ilgili kaç tanesini etkisiz hale getirdik." şeklinde konuştu.



Yeni yorum ekle