İmam Hamanei: Irak'ta Tek Bir Amerikalı'nın Varlığı Bile Fazla

Pa, 30/04/2023 - 09:12

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Irak Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: "Amerikalılar kimseyle dost değiller, Avrupalı dostlarına bile sadık kalmadılar. Sonuçta Irak'ta bir Amerikalının varlığı bile çok fazla."

Welayet News  -  İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Irak Cumhurbaşkanı Abdul Latif Reşid ve yanındaki heyet ile bir araya geldi. İslam İnkılabı Lideri, şunları vurguladı: "Irak'ın ilerlemesi ve gelişmesi, refahı, bağımsızlığı ve yükselmesi İran İslam Cumhuriyeti için çok önemlidir, ikili işbirliğinin genişletilmesi ve yapılan anlaşmaların uygulanması her iki ülkenin de çıkarınadır. İran İslam Cumhuriyeti Irak'ın yanındadır ve dileğimiz Irak'ın ilerlemesidir."

İslam İnkılabı Rehberi, son dönemde yapılan güvenlik ve ekonomik anlaşmalar başta olmak üzere yapılan anlaşmaları ciddi bir şekilde takip ederek işbirliğini genişletmeyi gerekli gördüğünü belirterek İran ile Irak arasındaki ilişkilerin genişletilmesinin ve derinleştirilmesinin büyük önem taşıdığını, iki ülke arasında güçlü tarihi ve dini bağların, ilişkileri pekiştirdiğini vurguladı.

İmam Hamanei, iki ülke arasındaki sekiz yıllık savaşa rağmen Irak halkının İranlı ziyaretçileri Erbain ve Erbain dışı günlerde karşılama konusundaki cömertliğine atıfta bulunarak, "Böylesine çok önemli bir olgunun anlamı, iki ülke arasında birlik unsurunu göstermesidir. Siyasi unsurlar ve dış etkenler bunu etkileyemez, bu nedenle bu fırsatı ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için kullanmalı ve devamı için ciddi özen ve ilgi gösterilmelidir." dedi.

İslam İnkılabı Lideri Irak hükümetinin İran ile ilişkilerindeki mevcut durumundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunu Irak halkının ve gruplarının birliğinin sonucu olarak değerlendirdi.

İslam İnkılabı Rehberi, Amerikalıların Irak'ın dostu olmadığını vurgulayarak, şunları ekledi: "Amerikalılar kimseyle dost değiller, Avrupalı dostlarına bile sadık değiller."

İmam Hamanei şöyle vurguladı: "Irak'ta bir Amerikalının varlığı bile çok fazla."

Irak Cumhurbaşkanı Abdul Latif Reşid ise, Cumhurbaşkanı Ayetullah Reisi'nin de katıldığı bu görüşmede, İslam İnkılabı lideri ile görüşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: "İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerimiz çeşitli boyut ve alanlarda sürekli ve güçlü ilişkilerdir."

İranlı yetkililerle yaptığı görüşme ve görüşmelere değinen Reşid, Irak'ın tüm çabasının İran'la ilişkileri derinleştirmeye ve iki ülke arasında devam eden bazı sorunları gidermeye yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

Irak Cumhurbaşkanı, İran hükümetinin ve halkının farklı dönemlerde, özellikle terörle mücadelede yardım ve desteğini de takdir etti.

 

 



Yeni yorum ekle