Sudan’da Siyonist Rejim Başbakanının Planı Canlanıyor

Ct, 29/04/2023 - 18:23

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Sudan'daki temsilcisi Axel Bishop, Sudan vatandaşlarının farklı bölgelere kaçışının olumsuz sonuçlar doğuracağı konusunda uyarıda bulundu.

Welayet News Raporlara göre yaklaşık 33 bin Sudanlının güvenli yerler bulmak için Al-Nil Al-Abyez bölgesinde bulunan mülteci kamplarına kaçtığını ve 5.000 Sudanlı "Kasla" şehrine, 2.000 kişi de "Al-Gadaraf" kamplarına sığındığını söyledi.

Bu BM yetkilisi, çadırlara sığınan 20 bin kişiden 7 bin 500'ünün Sudan'da sığınmacı yaşadığını da sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcisi şöyle duyurdu: "Yüksek Komiser'in gözlemine göre yaklaşık 14 bin kişi Güney Sudan hükümetine sığındı ve Mısırlı yetkililere göre 16.000 Sudanlı Mısır'a kaçtı, şimdiye kadar 14.000 kişi geldi."

Tüm bu göçmenlerin gıda, su ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini ve Sudanlıların kaçtığı bölgelerin nispeten iyi bir güvenliğe sahip olmak istediğini vurguladı.

Üst düzey Sudanlı askerlerin öldürülmesi

Sudan Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığı, Tümgeneral Ahmet Abdul Kayyum ve oğlunun sokakta ekmek alırken öldürüldüğünü duyurdu ve destek güçlerinin bunu hızla yaptığını açıkladı.

Sudan silahlı kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Adam Mahmut Car-ul-Nabi" ve iki çocuğunun kaçırıldığı da bildirildi.

Bu açıklamada ayrıca çok sayıda memurun öldürülmesi ve kaçırılması, ailelerine saldırılması, dövülmesi ve mallarının çalınmasından da bahsedilmektedir.

İki generalin çatışmayı sona erdirme şartları

Russia Today'in haberine göre, Sudan ordusu komutanı ile Hızlı Destek Kuvvetleri komutanı, müzakere şartları ve ülkedeki çatışmanın sona erdirilmesi konusunda anlaştılar.

Abdülfettah Burhan, "Hamidati ile görüşmek mümkün değil. Bir isyana öncülük ediyor ve bitirilmesi gerekiyor.

Bu militan grup için silahlı kuvvetlere nasıl dahil edileceğini müzakere etmekten veya tüm Sudan halkı tarafından ona karşı savaşmaktan başka çıkış yolu yok." dedi.

Öte yandan hızlı destek kuvvetlerinin komutanı Hamidati, Sudan ordusu lideriyle müzakerelerin şartını "Çatışmaların Durdurulması" olarak açıklayarak, "Sudan'ı yok etmek istemiyoruz. Çatışmayı durdurun. O zaman pazarlık edebiliriz." ifadesini kullandı.

Sudan'daki şiddet olaylarından karşı tarafı sorumlu tuttu ve Burhan'la kişisel bir sorunu olmadığını söyleyerek Burhan'ı Ömer El Beşir'e bağlı yetkilileri kullanmakla suçladı.

Hamidati, sivil bir hükümet kurma ve ülkeyi son 30 yıldır hüküm süren hükümetin kalıntılarından koruma hedefini açıkladı.

"Ben Gurion'in" şeytani planının yeniden canlanması

Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu "Alaa Mübarek", Mısırlı aktivist "Tevfik Akaşe"nin Sudan'ın bölünmesini öngördüğü makalesini yeniden yayımladı.

Akaşe, Arap dünyasını bölüp zayıflatmanın, fitne ve ayrılık yaratmanın eski bir plan ve hedef olduğunu açıklamıştı.

Alaa Mübarek, "Sudan'ın bölünmesiyle ilgili yaşananlar ve güncel olaylar, İsrail'in ilk başbakanı Ben Gurion'in hazırladığı eski planın kanıtıdır ve Arap ülkelerinin parçalanması ve zayıflaması ile aynı zamanda İsrail'in Afrika kıtasındaki nüfuzunu genişletmesi ile de uyumludur." belirtti.

Amerikan konvoyu Hartum'dan Port Sudan'a doğru yola çıktı

300 Amerikalıyı taşıyan Amerikan otobüslerinden oluşan bir konvoy, insansız hava araçlarının koruması altında Hartum'dan Sudan Limanı'na doğru yola çıktı.

 



Yeni yorum ekle