İran Cumhurbaşkanı Şam'a Gidecek

Ct, 29/04/2023 - 09:20

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Lübnanlı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İran ve Suriye arasındaki ilişkilere değindi ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yakın bir zamanda Şam'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Welayet News  - Öte yandan Suriye’nin el-Vatan gazetesi de İran Cumurbaşkanı Reisi'nin Suriye’yi ziyaret edeceğini, bu ziyarette mevkidaşı Beşşar Esad ile görüşeceğini ve iki gün sürecek olan bu ziyartte, özellikle ekonomik işbirliği yönünde birçok anlaşma imzalanacağını yazdı.

Emir Abdullahiyan açıklamalarında aynı zamanda Suudi Arabistan ve Suriye arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edilmesi hususunda son dönemlerde önemli gelişmelerin meydana geldiğini söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘İran ve Suudi Arabistan görüşmesine eş zamanlı olarak Riyad-Şam arasında önemli güvenlik diyaloğuna da şahitlik ettik. Suriye'nin yeniden Arap Birliğine dâhil edilmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde önemli gelişmeler kaydedildi.

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ilk defa bir İran lideri bu ülkeyi ziyaret etmiş olacak.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, geçtiğimiz Mayıs'ta Tahran'a yaptığı ziyaret kapsamında, İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei ve Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya gelmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle