Sudan Ordusu: Hızlı Destek Kuvvetleri, Türkiye'nin Tahliye Uçağına Ateş Açtı

Cu, 28/04/2023 - 17:27

Sudan’da ateşkese rağmen iki rakip askeri güç arasında çatışmalar devam ederken, yabancıların Sudan'dan tahliyesinde bazı sıkıntılar yaşanıyor.

Welayet News  - Sudan Ordusu, Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) Wadi Seyidna Hava Üssü'nde Türkiye'nin bir tahliye uçağını vurduğunu duyurdu.

CGTN'nin aktardığı habere göre açılan ateş sonucu uçakta bulunan bir mürettebat yaralandı.

İniş sırasında ateş açıldığı ve yakıt ikmal bölümünün hasar aldığı belirtilen uçağın daha sonra güvenli şekilde iniş yaptığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırı doğrulandı ve şu açıklamalarda bulunuldu: ‘Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır.’

Dün Sudan ordusundan yapılan açıklamada, "Silahlı Kuvvetler Komutanlığı, Suudi Arabistan ve ABD taraflarının, yabancıların tahliyesi için uygun koşulların oluşturulması ve Sudanlıların insani yönlerinin kolaylaştırılması için ateşkesin 72 saat daha uzatma kararı aldı" ifadesi kullanılmıştı.

Ateşkesin, mevcut ateşkesin biteceği gece yarısından itibaren geçerli olacağı bildirilen açıklamada, "Silahlı kuvvetler, (çatıştığı Hızlı Destek Kuvvetleri'ni kastederek) isyancıların, geçen ateşkeslerde olduğu gibi güçlerimize ait askeri kurum ve yerleri bombalayarak, hayati tesisleri sabote ederek, can ve vatandaşların mülkü tehdit ederek bu kez ateşkesin gereklerine ihlal etmemelerini umuyoruz" denilmişti.



Yeni yorum ekle