Oslo, Siyonist ürünlerin boykotuna katılıyor

Cu, 28/04/2023 - 07:06

Norveç’in başkenti Oslo şehri Siyonist yerleşimcilerin ürünlerini boykot eden Avrupa şehirleri grubuna katıldı.

Welayet News  - Ray El Youm sitesinin haberine göre, Oslo şehri İsrail işgalci rejiminin Filistin topraklarında işlediği suçları protesto etmek ve Siyonist yerleşimcilerin ürünlerini boykot için tarihi bir hamleyle bu ülkedeki diğer beş şehrin belediyelerine katıldı.

Trondheim, Tromsø, Vaxdal, Hamar ve Nordland, Siyonist rejimin ürünlerini boykot eden diğer beş Norveç şehri.

İsrail’e Yaptırım Yapacak Filistin Ulusal Komitesi, Oslo’nun Siyonist yerleşimlerle doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili şirketlerden ürün ve hizmet ithalatını yasaklama hamlesini olumlu karşıladı.

Komite, İspanya’nın Barselona belediyesinin de son dönemde sömürgeci ve apartheid Siyonist rejimle bağlarını kestiğini söyledi.

Adı geçen komite dünyanın tüm şehirlerini Oslo ve Barselona’ya katılmaya işgalci rejimle ilişkileri keserek Filistin ulusunun kurtuluş mücadelesini desteklemeye çağırdı.

Komite, Oslo Belediye Meclisinin bu şehri Siyonist rejimin ürünlerinden arındırma eyleminin Uluslararası hukuku ve Filistin halkının haklarını çiğneyen işgalci, sömürgeci ve ırkçı İsrail rejiminin ihlallerine yönelik her türlü suç ortaklığına son vermek için doğru yönde atılmış bir adım olarak nitelendirdi.

Oslo Şehir Meclisi, işgal altındaki Filistin’in uluslararası hukuka göre de işgal sayılan bölgelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sağladığı mal ve hizmetlerin kaldırılmasına ilişkin gerekli tedbirlerin takibini yapacağını taahhüt etti.

Norveç Filistin Savunması Yerel Kurumlar Birliği’nden Tora Systad Thysen, “Norveç hükümeti İsrail ile daha fazla ticaret ve işbirliği ararken, Oslo belediye meclisi, işgal rejiminin Filistin topraklarını gasp etme ve işgal altındaki topraklardaki sanayilerini geliştirme suçlarına ortak olmak istemediğini açıkça gösterdi” dedi.



Yeni yorum ekle