“ABD, Birleşmiş Milletleri Kurallara Aykırı Kararlar Almak İçin Kullanıyor”

Sa, 25/04/2023 - 12:57

Eski Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, ABD’nin Birleşmiş Milletler’in (BM) New York’taki Genel Merkezi’ni uluslararası kurallara aykırı kararlar almak için kullandığını belirtti.

Welayet News  - Eski Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, Sputnik’e yaptığı açıklamada, ABD’nin BM Güvenlik Konseyi’nin çalışmalarına katılmak isteyen Rus gazetecilere vize vermeme kararı hakkında şunları söyledi: ‘İfade özgürlüğü söz konusu değil. ABD’nin Rus gazetecilere vize vermeme kararı dostane bir hareket değil. BM Genel Merkezi’ni, bu uluslararası örgütün kendi hükümlerine aykırı kararlar almak için kullanıyorlar. Rusya, Güvenlik Konseyi’nin en büyük üyelerinden biri, misyonu oldukça büyük. Bu nedenle ABD’nin vize vermemesi anormal ve kabul edilemez.

Bu sıradan bir ziyaret değil ki. BM Güvenlik Konseyi’nin veya genel olarak BM’nin çalışmalar hakkında bilgi verecek kişilerden bahsediyoruz. Genel Merkez’in orada bulunması, ABD idaresinin böyle keyfi ve ayrımcı kararlar alabileceği anlamına gelmiyor. Böyle şeyler oluyorsa o zaman bu uluslararası örgütün ne anlamı var?’

Öte yandan, Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği de ABD’nin BM Güvenlik Konseyi toplantıları için Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile birlikte gitmesi planlanan gazetecilere vize vermemesi ile ilgili açıklamada bulunmuş ve bu açıklamada, “BM yönetiminin ve ilgili uluslararası kuruluşların bu çirkin duruma gereken ilgiyi göstermesini ve ihlal edene yönelik gerekli adımları atmasını bekliyoruz” ifadeleri yer almıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle