Siyonist İsrail Rejimi, Azerbaycan'a iki uydu satıyor

Sa, 25/04/2023 - 10:11

Siyonist rejim medyası pazartesi günü, Tel Aviv ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında Bakü'ye iki uydu satışı konusunda anlaşma yapıldığını açıkladı.

Welayet News  - Haaretz gazetesinin haberine göre İşgalci İsrail rejimi Havacılık ve Uzay Sanayii, 120 milyon dolarlık bir sözleşmeyle Azerbaycan Cumhuriyeti'ne iki uydu tedarik edecek.

Geçen hafta Bakü'yü ziyaret eden bu rejimin dışişleri bakanı Eli Cohen, verdiği bir röportajda Azerbaycan Cumhuriyeti'nin uydu satın almak için bir İsrail şirketini seçtiğini doğruladı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin iki iletişim uydusu ve bir casus uydusu var. Geçen hafta, bu ülkenin uzay ajansı bu uydulardan birinin bağlantısının kesildiğini açıkladı.

Bu haberler, Tel Aviv'in Azerbaycan Cumhuriyeti ile sıcak ilişkilere sahip olduğunu ve uzun yıllar Bakü'ye milyarlarca dolar değerinde ileri askeri teknoloji sattığını gösteriyor. Son araştırmalar, Bakü'den Siyonist rejimin Eylat yakınlarındaki bir havaalanına patlayıcı taşımak için onlarca kargo uçuşu yapıldığını gösteriyor.

Öte yandan, Ermenistan parlamentosu geçtiğimiz günlerde askeri uydu iletişim sistemlerinin kullanımına ilişkin anlaşmayı değerlendirdi ve bu ülke yakında ortak askeri uydu haberleşme sistemlerini kullanacak.

Askeri uydu haberleşme sistemlerinin daha fazla kullanılması ve iyileştirilmesi, bu anlaşmaya taraf olan devletlerin silahlı kuvvetlerinin yönetiminin güvenilirliğini artırmak ve aralarındaki iletişim bağlantılarını düzenlemek için yapılmaktadır. Bu anlaşma Ermenistan, Rusya, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından imzalandı. Ancak Ukrayna, Özbekistan, Türkmenistan, Moldova ve Azerbaycan Cumhuriyeti bu anlaşmayı imzalamadı.



Yeni yorum ekle