Irak Direnişinden ABD'ye Uyarı

Pa, 23/04/2023 - 19:00

Ashab-ı Kehf Direniş Hareketi yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘ABD’nin istihbarat personeli bugünlerde sürekli olarak Irak hava sahasını kullanıyor ve amacı Kuveyt'teki el-Cehre üssünden Bağdat Havalimanı'ndaki Victory üssüne askeri personel ve teknik teçhizat nakletmek.

Welayet News  - Amerikalıların bu özel dönemde İsrail rejimine yardım etme ve Irak hava sahasından lojistik destek teçhizatı aktarma sürecini yoğunlaştırma konusundaki planlarına dikkat etmeliyiz.’

ABD, askerlerinin tamamının Irak topraklarından çekildiğini açıklamıştı ancak bazı kaynaklar Irak topraklarında halen farklı unvanlara sahip 2 bin 500 Amerikan askerinin bulunduğunu söylüyor.

Irak parlamentosu, 2020 yılında işgaci ABD güçlerinin bu ülkeden çekilmesi konusundaki yasayı onayladı, ancak Amerikalılar hala terör faaliyetlerindeki artış gibi çeşitli bahanelerle Irak'taki varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Uzmanlar, Amerika'nın Irak'taki terörist grupları destekleyerek, onların eylemleri bahanesiyle bu ülkede askeri varlığını sürdürmeye çalıştığına inanıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle