Siyonist İsrail İran-Ürdün Yakınlaşmasından Kaygı Duyuyor

Pa, 23/04/2023 - 09:18

İran Dışişleri Bakanı ile Ürdünlü mevkidaşı arasındaki telefon görüşmesi Siyonistleri rahatsız ettiği ortaya çıktı.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi arasında geçen telefon görüşmesine Siyonist rejim medyası tepki gösterdi. 

İsrail'in Ma'ariv gazetesi şöyle yazdı: "İran ve Ürdün arasında iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasına ilişkin anlaşma İsrail için çok endişe verici. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ürdünlü mevkidaşı Ayman Safadi ile yaptığı telefon görüşmesinde Tahran'ın diplomatik ilişkileri ve ortak işbirliğini yeniden başlatmaya hazır olduğunu vurguladı."

İki taraf, bölge güvenliğini güçlendirmede geleceğe yönelik ilişkiler ve işbirliğine dayalı bir anlaşmaya varmak için temaslarını sürdüreceklerini de duyurdu.

Ma'ariv gazetesi, İran ile Suudi Arabistan arasında imzalanan anlaşmanın ardından yaşanan bu görüşmeye tepki göstererek Siyonist rejimin kaygılandığını da açığa vurdu.

Daha önce Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nden bir araştırmacı, İran ile Suudi Arabistan arasında Çin'in arabuluculuğuyla varılan anlaşmanın İran için büyük bir diplomatik başarı olarak değerlendirildiğini ve İran'ın son dönemdeki başarıları arasında yer aldığını belirtmişti.

İsrail gazetesi Haaretz de bu anlaşmaya tepki göstererek, böyle bir konunun İran'ı bölgedeki Arap ülkeleri ile ilişkiler alanında dinamik hale getirdiğini ve Mısır da dahil olmak üzere diğer Arap ülkeleriyle diplomatik ilişkiler kurulmasına yol açabileceğini söyledi.

Fars Körfezi meseleleri uzmanı Yuel Juzansky de İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşmanın İsrail ve bu rejimin son yıllarda İran karşıtı bir blok oluşturma çabalarına bir darbe olduğunu söyledi.

Bu uzman ayrıca "İran'ın diplomatik zaferi İsrail için kötü bir haber." sözlerine de vurgu yaptı.



Yeni yorum ekle