İran Ordusu’na 200'den Fazla İHA Eklendi

Per, 20/04/2023 - 17:11

İran Savunma Bakanlığı ile silahlı kuvvetlerinin ortak çalışması sonucunda üretilen 200'den fazla uzun menzilli stratejik insansız hava aracı (İHA), ülkenin çeşitli bölgelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen törenlerle İran Ordusu’na teslim edildi.

Welayet News  - Bu sabah düzenlenen törenlerde, Ababil 5 ve Ababil 4, Araş, Kerrar, 10 Şahriver, Ahgar ve Homa gibi stratejik insansız hava araçlarının ordu birimlerine teslim edildiği öğrenildi.

‘İran Ordusu’nun İHA Gücü Artıyor’

Tahran’da düzenlenen törende konuşan İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, İHA'ların modern savaşlarda belirleyici rol oynadığına dikakt çekerek, “İran Ordusu’nun İHA gücü daha da artıyor.” dedi.

‘İran Silahlı Kuvvetlerine İHA Teslimatı Devam Edecek’

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Aştiyani de yaptığı konuşmada, Savunma Bakanlığı’nın İHA geliştirme çalışmalarının hız kesmeden süreceğini belirterek, “İnsansız hava araçlarının silahlı kuvvetlere teslimatı devam edecek. Füze, hava savunma sistemleri ve diğer alanlarda da gerekli desteği sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

İran'da 18 Nisan Ulusal Ordu Günü nedeniyle, Ayetullah Humeyni'nin (ra) başkent Tahran'daki türbesinin önünde kara, deniz, hava ve özel birliklerine bağlı askerler geçit töreni düzenledi. Askeri geçit töreninde çeşitli insansız hava araçları, askeri teçhizatlar ve silahlar sergilendi./tesnim

Tags: 


Yeni yorum ekle