Almanya'da Grev Dalgası Hayatı Felç Etti

Per, 20/04/2023 - 16:50

20-21 Nisan tarihleri ​​arasında, Almanya'nın Hamburg, Düsseldorf ve Köln havalimanlarındaki yüzlerce uçuş iptal edildi.

Welayet News  - Bu tarifeli seferlerin iptali, çalışanların maaş zammı için ülke çapında yaptıkları grevden kaynaklanmaktadır.

Bir gün önce işçi sendikası, çalışanların fazla mesai maliyetlerin artmasından dolayı grev yapmayı planladıklarını söyleyerek, havaalanı çalışanlarının greve başladığını açıkladı.

Hamburg Havalimanı'nda açıklanan programa göre, grevin olduğu her iki günde de bu havalimanındaki 308 düzenli uçuşun tamamı iptal edilecek. Bu seferlerin iptali toplam 80 bin yolcuyu etkileyecek.

Düsseldorf ve Köln havalimanlarının basın servisleri de grevin önemli aksamalara yol açacağını duyurdu, ancak iptal edilen uçuşların kesin sayısını belirtmedi.

Çarşamba günü de EVG demiryolu sendikası da greve katılarak, 21 Nisan'da tren seferlerini sekiz saat süreyle kısıtlayacağını duyurdu.

Tren işçileri daha önce Mart ayında Almanya çapında toplu taşıma ve hava taşımacılığını da felç eden ülke çapında bir greve gitmişti. Sendikalar, toplu taşıma işçilerinin ücretlerinin en az yüzde 10,5 oranında artırılmasını talep ediyor, ancak Alman hükümeti şu ana kadar bu taleplere yanıt vermedi.

Bir ay önce, Almanya resmi haber ajansı, ülkedeki dört havalimanı çalışanlarının yaygın grevleri nedeniyle en az 680 uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

2006 yılından bu yana bu sektörde çalışanların maaşları artırılmamış ve hükümet verdiği sözleri yerine getirmemiştir.

Ukrayna savaşına kadar büyük ölçüde Rus gazına bağımlı olan Almanya, yeni enerji kaynakları bulma mücadelesi verirken yükselen enflasyonla karşı karşıya kaldı. Bu ülkedeki tüketici enflasyon oranı Şubat ayında tahmin edilenden daha yüksek bir artışla %9,3 arttı.

Almanya'daki grev, Alman ulaşım sektöründeki işverenler ile yüzbinlerce işçi arasında ücretler konusunda uzun süredir devam eden bir anlaşmazlığın bir parçası haline geldi. Avrupa'nın birçok ülkesini etkisi altına alan gıda ve enerji maliyetlerindeki artış dalgası, çalışanları ve işçileri mücadeleye soktu.



Yeni yorum ekle