Mahmud Abbas ve Suudi Veliaht Prensi Cidde'de bir araya geldi

Çar, 19/04/2023 - 14:34

Suudi Arabistan'a ziyarette bulunan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, bugün Cidde'de Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Welayet News  - Mahmut Abbas ve Bin Selman bu görüşmede, Filistin topraklarındaki son gelişmeleri değerlendirdi ve Filistin halkının meşru haklarının güvence altına alınması için çabaların sürdürüldüğünü vurguladı.

Filistin Yönetimi başkanı ve Suudi Veliaht Prensi, Arap barış planına ve ilgili uluslararası anlaşmaya uygun olarak Filistin için başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet kurulması gerektiğini vurguladı.

Abbas ve bin Selman bugün, Hamas hareketinin liderlerinden oluşan bir heyetin Suudi Arabistan'da bulunduğu sırada bir araya geldi ve medya, Riyad yetkililerinin Filistinli taraflarla gerçekleştireceği istişarelerin neden eşzamanlı olduğunu inceliyor.

Hamas hareketinden üst düzey bir heyet, bu hareketin siyasi ofisi başkanı İsmail Haniye liderliğinde 17 Nisan Pazartesi gecesi Suudi Arabistan'a geldi.

Hamas yetkilileri Suudi yetkililerle siyasi görüşmelere başlamadan önce son iki gecedir Hac ve Umre ibadetlerini yerine getiriyorlar. Hamas yetkilileri, umre ibadetlerini gerçekleştirdikten sonra Suudi yetkililerle bir araya gelecekler. 



Yeni yorum ekle