İran’ın son şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin oğlu Rıza Pehlevi Ağlama Duvarı'nda...

Çar, 19/04/2023 - 09:32

İran’ın son şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin oğlu Rıza Pehlevi dün işgal topraklarındaki Siyonist İsrail’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Ağlama Duvarı’a giderek dua etti ve her Siyonist gibi o da ağladı…

Welayet News  - İşgal rejimi İsrail'i ziyaret eden İran'ın son Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin oğlu Rıza Pehlevi, Siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmeye İsrail İstihbarat Bakanı Gila Gamliel de katıldı.

İşgalci İsrail İstihbarat Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin oğlu sürgündeki Prens Rıza Pehlevi, Holokost anma etkinlikleri kapsamında İsrail'e geldi.

Buluşmanın içeriğine ilişkin başka detay verilmedi.

İsrail İstihbarat bakanı ve Benyamin Netanyahu ile basına kapalı uzun süre başbaşa kalan Rıza Pehlevi daha sonra Yahudiler için büyük bir öneme sahip ve Yahudi inancına göre HACC ibadetinin gerçekleştirildiği Ağlama Duvarı’na giderek dua etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sürgündeki Pehlevi'nin ziyareti, "İran'dan İsrail'e gerçekleştirilen en üst düzey ziyaret" biçiminde tanımlandı.

İran'ın devrik Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin oğlu Prens Rıza Pehlevi, Washington'da yaşıyor ve Batı yanlısı tutumuyla tanınıyor.

7Sabah



Yeni yorum ekle