Sorular Ümmete! Cevaplar Basiretlide!

Çar, 22/02/2017 - 15:14

Sorular Ümmete! Cevaplar Basiretlide!

Bismillahirrahmanirrahim

Salat ve selam Hz. Muhammed (s.a.a) ve onun tertemiz ve pak olan Ehl-i Beyt'ine olsun.

Salatlar ve selamlar gönderdiğimiz yüce Peygamberimiz'e ne kadar sevgi! Ne kadar hürmet! Ne kadar saygı duyduğumuz apayrı bir muamma!

Nefislerimizden evla gelen Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’e hakaretler edilirken bizler sustuk! Sağır olduk! Kör olduk! Bizler nasıl bir Ümmetiz? Ümmet olmanın gerekliliği, sorumluluğu ve görevi nedir? Ümmet Peygamberi'ne nasıl sahip çıkmalıdır? Ümmet'in Peygamberi'ne neden ve niçin hakaretler edilmiştir? Peygamber'e hakaret eden karikatüristlere çizimleri hangi güçler niçin yaptırdı? Karikatüristler mazlum muydu? Yâda eğer mazlumduysa neden maşa oldu! Ve o karikatüristleri hangi güçler niçin tekrar öldürttü! Sözde! Bu kadar iyi korunan bir yer nasıl oluyor da güvenlik zaafına uğrayıp gündüzün ortasında baskına uğruyor! Nasıl bir tesadüf ve zamanlama ki! Bütün kurbanlar bir toplantı esnasında öldürülüyor? Karikatürlerin yayın tarihinden uzun bir zaman geçmesine rağmen neden infaz için böyle bir zamanlama ve tarih seçildi! Ve nasıl oluyor ki dakikalarca içeride kalan tetikçilere polis müdahalesi gecikiyor! Ve nasıl oluyor da aynı baskın saniye saniye kamera kayıtlarına alınıyor? Ve nasıl bir tesadüf ki, olay anını çeken birinin görüntülerde 'çelik yelek' giydiği görülüyor? Asıl soru! 12 kişinin ölümü neden bu kadar çok 'dramatize edilerek dünya basınına servis ediliyor!

Oluşturulmak istenen yeni dünya dengeleri ve yeni süreçler nelerdir?! Dahası! Nasıl oluyor ki dünya tarihine geçecek seviyede, üst düzeyde büyük bir katılımla organize yürüyüşler tertipleniyor? Asıl düşündürücü ve utanılacak nokta da! Kendi Peygamberi'ne hakaret eden kişilerin yürüyüşünde! Müslüman ülkelerin, üst seviyedeki devlet liderleri! Hangi yüzle o yürüyüşe katılıyorlar! Dahası, dünya insanlığı! İslam yıldırılmadı mı? Mazlumca öldürülüp katledilmediler mi ! Senin o yürüyüşte ne işin var! Senin halkın öz mazlumun ta kendisi değil midir ! Senin halkının katili terörist Siyonist Benjamin Netanyahu ile aynı karede, kol kola, hangi mantıkla yürüyorsun! Kendisi teröristlerin başı olan Siyonist Netanyahu hangi akla hizmet, teröre karşı lanet mitingine davet edilir ve katılır. Teröre kol kanat geren, sessiz kalan, destek veren liderler de, kendileri şahsen teröristin ta kendisi değil midir? Dünya liderleri mazlumun mu yanında? Yoksa güçlü olan zalimin mi yanında! Ve o güçlü olan zalimlerin kuklası ve hizmetkârları değiller mi! ? Madalyonun ön yüzünde gösterilen teröristler kim ve onlar kimlerin eseri? Peki, madalyonun öbür yüzünde, arka planda olan, gölge teröristler kim ve onları nasıl tanırız! Burada kurban kim? kazanan kim? Yapılmak istenen ve planlanan amaç ne! İslam âlemi neden köle konumunda veya o imaj yapıştırılmaya çalışılıyor! Bu dünyanın burjuvası ABD ve AB ‘mi yoksa Hristiyan ve Yahudi âlemi mi!? ABD burjuvasının tahtını, siyahiler ne zaman sallar! İslam âlemine yazılan senaryo ne? Ve bu senaryo ne zaman, nasıl bozulur! İslam’ı hakkıyla temsil eden, herkesten bağımsız, özgür ruhlu, onurlu ve izzetli duruşu kim veya kimler temsil ediyor? İslam âleminin asil çocuğu, İran, Filistin, Suriye neden ambargo altında! Peki, neden İran, Suriye, Lübnan, Filistin; Hizbullah zinciri ve halkaları kırılmak isteniyor? Hz. Peygamber (s.a.a)'ın nice zahmetler çekerek tebliğ ettiği İslam, hangi değerlerine sahip çıkarsa! İslam yeryüzünde hak ettiği konuma yükselecektir? Ve son olarak ne yapmalıyız ki? Hz. Muhammed (s.a.a), Kuran-ı Kerim, Tertemiz ve Pak Ehl-i Beyt (a.s.) ve Velayet-i Fakih bizlerden hakkı ile razı olurlar. Hakkın yolunda. Haklının yanında... Mazlumun tarafında... Olma duası ile.

 

Murat Avci



Yeni yorum ekle