İmam Humeyni'nin devirdiği İran Şahı'nın oğlu, bugün İsrail'i ziyaret ediyor

Pt, 17/04/2023 - 17:50

İran'da 1979 İslam Devrimi'yle birlikte devrilen son şah Rıza Pehlevi'nin oğlu Rıza Pehlevi, Siyonist İsrail'i ziyaret edeceğini açıkladı. 

Welayet News  - Hala Şahlık rüyalarını kurmaya devam eden Pehlevi, İsraile gitme nedenini şöyle açıkladı: 'Ayetullahlara karşı işbirliği yapacağız'

Ziyareti Twitter hesabından duyuran Pehlevi, şunları söyledi:

"İran halkından bir dostluk mesajı iletmek, İsrailli su uzmanlarıyla rejimin İran'ın doğal kaynaklarını kötüye kullanmasını ele almak ve Yom HaShoah'daki Holokost kurbanlarına saygılarımı sunmak için İsrail'e gidiyorum.

İsrail halkının, İslam Cumhuriyeti'nin İran halkını temsil etmediğini bilmesini istiyorum. Halklarımız arasındaki kadim bağ, her iki ulusun da yararına yeniden alevlendirilebilir. Daha parlak bir gelecek inşa etme konusundaki rolümü oynamak için İsrail'e gidiyorum."

Işgal rejimi İsrail de, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rıza Pehlevi'nin ziyaretinin 'İsrail ile İran halkı arasında bir köprü kurma ve Ayetullah rejimine ortak muhalefeti ifade etme' amaçlı olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani basın toplantısında Pehlevi’nin İsrail ziyaretine ilişkin bir soruya cevap vermezken, “Ne bahsettiğiniz kişi (Rıza Pehlevi), ne bu ziyaretin amacı, ne de seyahat etmek istediği yer tartışmayı hak etmiyor” dedi.

İmam Humeyni, 1979 İran İslam Devrimi’nden hemen sonra Şah dönemindeki İsrail misyon binasının kapısına kilit vurarak aynı binayı Filistin Büyükelçiliği’ne çevirmişti. 



islamianaliz



Yeni yorum ekle