Suudi Arabistan Kralı'ndan İran Cumhurbaşkanı'na Davet

Pt, 17/04/2023 - 17:29

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, bugünkü basın toplantısında, bölge ülkeleri ile ilişkilere ve gündemdeki konulara değindi ve dünyanın siyasi, güvenlik ve uluslararası düzenlemelerde güç dengelerinde bir değişime şahit olduğunu söyledi.

Welayet News  - Kenani basın toplantısında, İran ve Arabistan arasındaki anlaşma sürecinin iyi bir şekilde ilerlediğini belirterek, Suudi Arabistan Kralı’nın İran Cumhurbaşkanı’nı davet ettiği yönündeki haberleri doğruladı.

Nasır Kenani konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Suudi Arabistan Kralı, Cumhurbaşkanımızı davet etti ve Cumhurbaşkanımız da Suudi Arabistan kralına davette bulundu.

Başta Dışişleri bakanları olmak üzere iki ülke yetkililerinin karşılıklı ziyaretleri bir ön ziyaret olarak planlanıyor. Ayrıca iki ülke arasında ekonomik-ticari ve güvenlik anlaşması geliştirmek için çalışıyoruz.

İki ülkenin büyük kapasitelerini göz önünde bulundurarak bir ekonomik ve ticari işbirliği anlaşması hazırlamak özellikle önemlidir.’



Yeni yorum ekle