Suriye Dışişleri Bakanı: İsrail'in Saldırılarına Mutlaka Cevap Verilecektir

Pt, 17/04/2023 - 12:08

Suriye Dışişleri Bakanı, Şam ve Arap ülkeleri yetkililerinin karşılıklı ziyaretlerinin tüm tarafların istek ve arzusuyla gerçekleştiğini belirterek, Siyonist rejimin saldırılarına Suriye'nin tepkisinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Dün Cezayir'i ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, el-Alkar kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Şam yetkilileri ile Arap ülkelerinin karşılıklı ziyaretleri, Arap ülkeleri ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak için tüm tarafların istek ve arzusuyla gerçekleştirilmiştir.

Arap ülkelerinin ilişkileri net olmalı ve zorluklarla mücadele etmek için ortak eyleme dayalı olmalıdır. Ayrıca Şam, Arap ülkeleriyle ilişkiler için herhangi bir ön koşul dayatmayacaktır. Suriye'nin son yıllarda çektiği sıkıntılar her Arap ülkesinin başına gelebilir.

Arap ülkeleri Suriye'deki durumu anlıyor. Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi, ortak işbirliği düzeyini geliştirmenin doğru yoludur ve Suriye, gündeme gelen meselelerde Arap ülkelerine inanmakta ve adı geçen tüm ülkelerin tutumlarının birleştirilmesini talep etmektedir.

Suriye Dışişleri Bakanı açıklamasının bir başka bölümünde Siyonist rejime değinerek şunları söyledi: ‘İsrail işlediği birçok suç ve cinayetle tanınıyor ve Suriye ulusunun uğraştığı zorluklar ve saldırılar, Filistin’deki olaylardan uzak görülemez. İsrail, Suriye'nin bu saldırılara yanıt vereceğinin kesin olduğunu biliyor.

Faysal Mikdat, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile iki saatlik sıcak bir görüşme gerçekleştirildiğini belirtti ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın Cezayirli mevkidaşı ile yaptığı sözlü mesajın içeriğine değindi ve şunları söyledi: ‘Beşşar Esad'ın mesajı, Cezayir Cumhurbaşkanı ve halkına Suriye için yaptıklarından dolayı teşekkür edilen ve aynı zamanda her düzeyde Suriye'deki güncel siyasi gelişmelere ve hareketlere değinilen dostane ve sevgi dolu bir mesajdı.'



Yeni yorum ekle