Avrupa Basınının Dünya Kudüs Günü’nü kriminalize ve itibarsızlaştırma çabası

Pt, 17/04/2023 - 06:05

Filistin dayanışmasını kriminalize etmeyi ve itibarsızlaştırmayı bırakın!

Welayet News  - Filistin halkı tartışmasız bir şekilde dünyanın en mazlum devletidir. Sadece topraklarının büyük bir kısmının İsrail rejimi tarafından parça parça ve bu arada ellerinden alınmış olması değil, aynı zamanda bu sömürgeleştirme ve ilhakın gerçekleştirilme biçimi de özellikle kınanması gereken bir durumdur. Apartheid duvarı ve devam eden yasadışı yerleşim politikasıyla Siyonist İsrail apartheid devleti, Filistinlilerin onurlu bir şekilde yaşamasına fiilen izin vermemekte ve ülkenin elektrik ve su temini gibi altyapısını kontrol etmektedir. Aynı zamanda Filistinliler, işgalci İsrail rejimi tarafından her gün zulme, yerinden edilmeye ve öldürülmeye maruz kalmaktadır. Tüm bu adaletsizlik gerçeklere dayanmaktadır ve tüm dünyanın görmesi için hazırdır!
Bu baskıya mantıklı bir tepki olarak, dünyanın dört bir yanındaki insan grupları Filistinlilere yönelik bu adaletsizliği protesto etmek için bir araya gelmeye devam ediyor. Bu protestolar her yıl, Filistin'le dayanışmanın tüm ezilen halklarla dayanışmanın simgesi haline geldiği Kudüs Günü'nde doruğa ulaşıyor. 2023 yılında da dünya çapında milyonlarca insan,  haklarından mahrum bırakılan Filistin için ve apartheid devleti Siyonist İsrail'e karşı gösteri yapıldı. Ana akım medya temsilcilerinin de ilk kez hazır bulunduğu Almanya'nın Frankfurt kentindeki çok sayıda katılımcı için de durum böyleydi. İlk bakışta sevindirici gibi görünen bu haber, daha sonra yayınlanan basın makalelerine bakıldığında hemen değişiyor. Örneğin Almanya'nın en çok okunan "BILD" gazetesi yürüyüşü haber manşetinde, "tazyikli su" ile donatılmış "büyük bir polis birliği" olduğu ve Filistin yanlısı gösterilere yönelik mevcut kısıtlamalardan ve gelecekte olası bir yasaktan bahsedildiği okunuyor.

screenshot_20230417_060715_chrome_0.jpg

"JFDA - Demokrasi ve Antisemitizme Karşı Yahudi Forumu" bir adım daha ileri giderek, bir video raporunda neredeyse umutsuzca orada burada bir hata veya antisemit gaf bulmaya çalışıyor, ancak sonuçta hayal kırıklığı içinde arayışından vazgeçmek zorunda kalıyor.

Bu ve diğer haberler, Filistin düşmanlarının mazlumların sesini susturma kampanyasının bir parçasıdır. Gösterinin temel içeriği neden haberleştirilmedi? Yakın ve uzak bölgelerden binlerce insan neden Frankfurt sokaklarına döküldü? Talepleri neydi? Referansları görülebilen gerçeklere dayanıyor olabilir mi? Hangi STK'lar bu gerçekleri de rapor ediyor? Raporlarda bu konuların hiçbiri ele alınmamış ve sadece nefret dolu protestocunun yanlış bir anlatısı çizilmiştir. Filistin dayanışmasının bu şekilde kriminalize edilmesi ve itibarsızlaştırılmasına artık bir son verilmelidir! "İsrail bağlantılı antisemitizm" gibi mücadele terimleriyle gelecekte Filistin ile dayanışmayı yasaklama girişiminin ne yasal bir dayanağı ne de içerik olarak bir temeli vardır. Siyonizmin suçlarını büyük dünya dini Yahudiliğin arkasına saklamak sadece dilbilim ve siyaset bilimi açısından yanlış değil, aynı zamanda her türlü Filistin dayanışmasını gayrimeşrulaştırma ve karşı tarafı susturma çabasıdır. Bir devleti suçları ve sistemi nedeniyle eleştirmemize bile artık izin verilmezse sonumuz nereye varacak? Sonuçta, haklarından mahrum bırakılmış insanlar için ayağa kalkmak bir insanlık görevidir ve korunmalı ve muhafaza edilmelidir. Sadece cesur protestocular tarafından değil, aynı zamanda Anayasa ve siyaset tarafından da!

Yunus Çakar - Welayet News 



Yeni yorum ekle