"Amerika, İngiltere ve İsrail Bölgede Sağlanan Uzlaşıya Engel Olmak İstiyor"

Pa, 16/04/2023 - 10:09

Yemen Ensarullah Hareketi siyasi ofisinin bir üyesi, Suudi Arabistan siyasi heyetiyle yapılan müzakerelerde birçok noktada mutabık kalındığını ve geriye sadece bu anlaşmaların uygulanmasına ilişkin mekanizmanın kaldığını açıkladı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi'nin siyasi ofisinin bir üyesi olan Muhammed El-Bahti, Suudi Arabistan müzakere heyetiyle tartışmalı konularda iyi ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Muhammed el-Bahti şu ifadelerde bulundu: ‘Siyasi heyet ile yapılan müzakerelerde birçok noktada mutabakata varıldı ve geriye sadece bu anlaşmaların uygulanmasına yönelik mekanizma kaldı.

Müzakerelerin tamamlanmasının ardından bu anlaşmanın detayları açıklanacak. Uzlaşma eğilimi arttı. Koalisyon ülkelerinden de anlaşmayla ilgili eylemleri bir an önce uygulamalarını istiyoruz.’

El-Bahti, bölgede kapsamlı ve kalıcı bir çözüm oluşturmamanın hiçbir gerekçesi veya faydası olmadığını belirtti ve şunları söyledi: ‘Başta ABD, İngiltere ve İsrail olmak üzere bazı taraflar, bölgede sağlanan bu yakınlaşmadan öfkelenebilir.

Washington, Tel Aviv ve Londra bölgede herhangi bir uzlaşmayı engellemeye çalışıyor. Yemen'e karşı savaş sırasında koalisyonda yer alan tüm siyasi gruplar, San'a ile Riyad arasındaki herhangi bir yakınlaşmadan memnun değil.’

Geçen hafta Suudi Arabistan ve Umman'dan resmi bir heyet San'a’ya geldi. Bu, Suudi heyetinin 2015 yılı Mart ayında Yemen ulusunun birçok kayıp ve zayiat vermesine neden olan savaşın başlamasından bu yana San'a’ya yaptığı ilk ziyaretti. Bu savaş yüz binlerce Yemenlinin hayatını kaybetmesine ve ülke ekonomisine on milyarlarca dolar zarar görmesine neden oldu.

 



Yeni yorum ekle