Yemen ile Suudi Koalisyonu Arasındaki Esir Değişimi Operasyonunun İkinci Günü

Ct, 15/04/2023 - 21:38

Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki esir değişimi operasyonunun ikinci gününde Yemenli mahkûmlar iki uçakla San'a havaalanına nakledildi.

Welayet News  - Suudi hapishanelerindeki Yemenli mahkûmları taşıyan uçak, büyük çaplı esir değişimi operasyonunun ikinci gününde bugün San'a havaalanına ulaştı. Suudi Arabistan'ın da Suudi mahkûmların uçağına ev sahipliği yapması bekleniyor.

El-Mesire kanalı, Yemenli mahkûmları taşıyan ilk uçağın Hamis Maşat’taki Abha havaalanından San'a havaalanına indiğini açıkladı.

Yemenli Mahkûmlar Komitesi Başkanı Abdülkadir Mürteza şunları söyledi: ‘106'dan fazla Yemenli mahkûm Abha havaalanından San'a'ya nakledilecek ve bir saat sonra 15 Suudi mahkûm, iki Sudanlı mahkûm ve iki Suudi paralı asker Suudi Arabistan'a teslim edilecek.’

Daha önce, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin medya danışmanı Jessica Musan, 120 Yemenli mahkûmu taşıyan ilk uçağın Suudi Arabistan'ın güneyindeki Abha'dan San'a'ya doğru yola çıktığını açıklamıştı.

Jessica Musan, uçak Sana'a Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra, şu ifadelerde bulundu: ‘125 Yemenli esir, Yemen halkının muhteşem bir karşılaması eşliğinde Abha havaalanından Yemen'in başkentine döndü.

Yemen ile Suudi koalisyonu arasındaki esir değişiminin ikinci gününde Yemenli mahkûmları taşıyan ilk uçağın inişinden dakikalar sonra, 44 Yemenli tutukluyu taşıyan ikinci uçak el Muha'dan San'a havaalanına geldi.



Yeni yorum ekle