Hizbullah Yetkilisi: İmam Humeyni, Kudüs Günü'nü İlan Ederek İsrail'in Varlığını Sarstı

Per, 13/04/2023 - 11:09

Lübnan Hizbullah hareketinin yürütme kurulu başkanı, Siyonist rejimin Başbakanını uyardı ve şunları söyledi: ‘Uluslararası Kudüs Günü'nün ilanıyla İsrail düşmanı varlığının sarsıldığını hissetti.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah hareketinin yürütme kurulu başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin Çarşamba günü düzenlenen “Kutsal Kalkan" programında Siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu uyardı.

Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘İmam Humeyni, Ramazan ayının son Cuma gününün Dünya Kudüs Günü olduğunu ilan ettiğinde, İsrail düşmanı varlığının titrediğini hissetti. Onların yetkilileri, “İran'da yaşananlar bölgeyi sarsan bir depremdir” dediler. İmam Humeyni, devrim ve politikalarında olduğu kadar devrimci eylemlerinde de işgal altındaki Filistin'e öncelik verdi ve herkesi işgal altındaki toprakların kurtuluşu için toplanmaya çağırdı.

İmam Humeyni, Kudüs'ü özgürleştirmenin yolunu belirledi ve bu silahlı bir çatışmaydı. Kudüs'ün sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların ve özgür insanların olduğunu söyledi. İran İslam Cumhuriyeti, Filistin davasına yönelik duruşunun, Arap dünyası ve İslam dünyasındaki direniş hareketlerini desteklemesinin sonuçlarını kabul etmiştir. Direniş 44 yıl sonra bugün hala devam etmektedir ve dikkatleri Filistin meselesinden uzaklaştırma çabalarına, Amerika'nın başını çektiği abluka ve meydan okumalara rağmen, direnişin emareleri açıkça görülmektedir. 44 yıl sonra Siyonist rejim tamamen sarsıldı ve titriyor çünkü direniş güçlerinin elinde İsrail'i boğacak füzeler var ve arkalarında uyanık ve güçlü bir millet var.

Direnişin sahip olduğu tüm kapasitesi ve tecrübesi İsrail'in acelesi varmış gibi görünen büyük mücadele için toplandı, tabii ki bunun için biz de acele ediyoruz. Netanyahu ne yaparsan yap, tüm savaş alanlarında cevabın hazırdır.’



Yeni yorum ekle