Suudi Arabistan Ensarullah ile görüştü

Pa, 09/04/2023 - 22:35

Bugün erken saatlerde Husi Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi El Meşat, Cumartesi günü Sanaa'ya gelen Suudi ve Umman heyeti eşliğinde Sanaa'yı ziyaret eden Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Muhammed El Cabir ile bir araya geldi.

Welayet News  - Ensarullah'a yakın medya El Meşat'ı Sanaa'daki Cumhuriyet Sarayı'nda El Cabir ve Umman heyetinin başkanıyla el sıkışırken gösteren fotoğraflar yayınladı. 26 Eylül tarihli gazete El Meşat'ın Maskat'ın görüşler arasında köprü kurma çabalarını takdirle karşıladığını belirtti.

Savaşın patlak vermesinden bu yana Suudilerin Sanaa'ya yaptığı ilk ziyaret olmasa da, daha önce de habersiz ziyaretler olduğu bildirilmişti, ancak bu resmi ziyaret Riyad ile Ensarullah arasında Umman'ın arabuluculuğunda aylar süren doğrudan görüşmelerin ve Suudi Arabistan ile İran arasında Çin'in himayesinde haftalar süren uzlaşma anlaşmasının ardından gerçekleşiyor.

Reuters birkaç gün önce iki Körfez heyetinin "ateşkese varılmasını görüşmek üzere" Sanaa'yı ziyaret ettiğini bildirmiş ve "Yemen'de çatışan tarafların Ramazan Bayramı öncesinde bir anlaşma ilan edebileceğini" kaydetmişti.



Yeni yorum ekle