Siyonist İsrail Gazze'deki Sınır Kapılarını Kapatıyor

Pa, 09/04/2023 - 09:24

Siyonist rejim Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Batı Şeria'da bazı caddeler ile geçiş noktalarında ve Gazze'deki sınır kapılarında uygulanan ve bu gece sona erecek kapanmanın güvenlik gerekçesiyle Pesah Bayramı sonuna kadar (12 Nisan) uzatılmasına karar verdi.

Welayet News  - Gallant ayrıca, güvenliğin sağlanması için ordunun polis birliklerine katılması talimatı verdi.

Savunma Bakanının aldığı karar, ramazan ayı için verilen izinlerin iptal edilmesini de içeriyor.

Siyonist rejimin kapatma kararı alması durumunda Gazze'ye ticari ürün girişinin sağlandığı Kerm Ebu Salim ile yolcu geçişi için kullanılan Beyt Hanun (Erez) sınır kapıları kapatılıyor.

Batı Şeria'da ise bazı geçiş noktaları ile Yahudi yerleşim birimlerinden geçen caddeler kapatılıyor ve Filistinli işçilere verilen işgal toprakları içinde çalışma izni donduruluyor.

İki milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, 7 sınır kapısından 6'sı işgalci İsrail'in, biri Mısır'ın kontrolünde bulunuyor.

Siyonist rejim, ordu güçlerinin giriş çıkışı için kullandığı Karare Sınır Kapısı'nı 2005'te, diğer 3 kapıyı ise 2007'de kapattı. İşgal rejimi, şu an ticari ürünlerin geçişi için Kerm Ebu Salim ve yolcu geçişi için Beyt Hanun Sınır Kapısı'nın çalışmasına izin veriyor.



Yeni yorum ekle