Kabil'in Bölgesel Projelere Katılımı, Afganistan'ın Komşularının Semerkand'daki Toplantısının Odak Noktası

Ct, 08/04/2023 - 14:55

Afganistan'a komşu ülkelerin dışişleri bakanları, Semerkant toplantısında Kabil'in iktidar organının bölgesel projelere katılımını tartışacaklar.

Welayet News  -   Rusya Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın komşu ülkeleri dışişleri bakanları toplantısının gündemini açıkladı. Bu toplantının 12 Nisan Perşembe günü Özbekistan'ın Semerkant kentinde yapılması planlanıyor.
Yayınlanan duyuruya göre, müzakerelerin gündeminde, Afganistan'da zorlaşan güvenlik durumu ve terörün büyümesi nedeniyle siyasi çözüm için bölgesel ortakların bundan sonraki adımlarının incelenmesi yer alacak.
TASS'a göre Afganistan'ın insani ve sosyo-ekonomik durumunun istikrara kavuşturulması, uyuşturucuyla mücadele ve terörle mücadele çabalarının koordinasyonu müzakerelerin diğer eksenleri arasında yer alıyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının ardından, bu toplantıda, bölgesel ekonomik bütünleşmenin geliştirilmesi ile ulaşım ve enerji projelerinin Kabil'in katılımıyla hayata geçirilmesinin daha önceki anlaşmalara göre yürütüleceği ifade edildi.
Bu toplantıya Kabil'den bir heyetin davet edilip edilmediği şu ana kadar netlik kazanmadı.
Afganistan'a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının dördüncü toplantısı Rusya, Çin, İran, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.
Afganistan'a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının üçüncü toplantısı geçen yıl 10 Mart Çarşamba günü Çin'de yapıldı
.

Tags: 


Yeni yorum ekle