İran-Arabistan Anlaşmasından Sonra Sıra Yemen’de

Cu, 07/04/2023 - 23:24

Çin'in arabuluculuğundaki anlaşma uyarınca İran ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın Pekin'de yüz yüze görüşmesinin ertesinde, İran ile Suudi Arabistan'ın karşıt tarafları desteklediği Yemen için barış ışığı yandı.

Welayet News  - Suudi ve Ummanlı yetkililerden oluşan bir heyetin ateşkesi görüşmek üzere Yemen'in başkenti Sana'ya gideceği öğrenildi.

Sputnik'in haberine göre, Al Arabiya'ya konuşan müzakerelerde yer alan iki kaynak, bir Suudi-Umman heyetinin Yemenli gruplarla kalıcı ateşkes anlaşması yapmak ve ülkedeki 8 yıllık çatışmayı sona erdirmek için gelecek hafta Yemen'in başkenti Sana'ya gitmeyi planladığını söyledi.

Kaynaklar, uzlaşıya varılması halinde, Yemen'de savaşan tarafların 20 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı tatilinden önce bir anlaşma ilan edebileceğini belirtti.

Kaynaklar, müzakerelerin Yemen liman ve havaalanlarının tamamen yeniden açılması, kamu görevlilerine maaş ödenmesi, yeniden inşa süreci ve siyasi geçiş konularına odaklandığını sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle