Haniye: İsrail’in Saldırıları Karşısında Eli Kolu Bağlı Oturmayacağız

Cu, 07/04/2023 - 08:25

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı, Siyonist rejime karşı direnişin artırılması gerektiğini vurgulayarak, Tel Aviv'in Kudüs'ü Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa'yı bölme planlarını gerçekleştirmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Welayet News  - Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Perşembe akşamı Beyrut'ta Filistin direniş gruplarının liderleriyle bir araya geldi.

Haniye, bu görüşmenin ardından, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli olarak tekrarladığı saldırıları kınayarak, bu eylemleri benzeri görülmemiş bir suç ve İslam milletlerine ve onların kutsallarına karşı bir saldırı olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘Mescid-i Aksa'ya ve orada ibadet edenlere yönelik vahşi saldırının sorumlusu İsrail'dir.

Filistin ulusu ve direnişi, Siyonistlerin barbarca saldırısı karşısında eli kolu bağlı oturmayacaktır. Uluslararası toplum, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği, Kudüs'ün Yahudileştirilmesini ve Mescid-i Aksa'nın bölünmesini engellemek için hızla harekete geçmelidir.

Bu kurumlar, Siyonistlerin Filistin ulusuna ve kutsal alanlara yönelik tecavüzlerinin devam etmesine engel olmalıdır. Arap ve İslami gruplardan ve dünyadaki özgür insanlardan Kudüs ve Filistin'e yardım etmek ve Mescid-i Aksa'yı savunmak için bir an önce harekete geçmelerini istiyoruz.

Filistinli direniş gruplarından Siyonist rejime karşı birleşmelerini ve direnişlerini artırmalarını istiyoruz. Çünkü, bugünün önceliği İsrail'le mücadeledir ve ulusal birlik ve direniş, zaferin ve Siyonist projeyi yenilgiye uğratmanın tek yoludur.

Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırması, Arap ve İslam ülkeleri için tehlike oluşturmaktadır. Mescid-i Aksa'nın direniş ve müdafaa yolu devam edecektir. İsrail hükümetinin Kudüs'ü Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa'yı bölme planlarını gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz.’

Dün öğleden sonra Güney Lübnan'dan Filistin'in kuzeyindeki Siyonist yerleşim birimlerine 100'den fazla roket atıldı ve ardından bu yerleşim yerlerinde alarmlar çalmaya başladı.

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Nehariya şehrinin sakinleri, bu saldırıların ardından binaların sallandığını ve son birkaç yıldır yaşanmayan en az üç büyük patlamanın meydana geldiğini söyledi.

El Cezire haber kanalı şu açıklamalarda bulundu: ‘Demir Kubbe sistemi Celile semalarında yeni hedefleri yakaladı ve Lübnan sınırındaki İsrail yerleşim yerlerinde alarmlar durmaksızın çaldı.’

 

Kan Haber kanalı da dâhil olmak üzere bazı İbranice kaynaklar şu ifadelerde bulundu: ‘Bu kadar çok sayıda roket saldırısı, İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana görülmemiştir.’ Siyonist rejim Tv kanallarından Kanal 14 de şu açıklamalarda bulundu: ‘10 dakika içinde İsrail yerleşimlerine 100 roket atıldı. Şu anda roket atışı durmadan devam ediyor.’

Siyonistler, Demir Kubbe'nin roketleri engellediğini iddia ederken, bu saldırılara ait yayınlanan görüntü ve videolar, bu roketlerin çoğunun hedefi vurduğunu ve bu sistemin sadece birkaç roketi engellemeyi başardığını gösteriyor.

Siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, bu saldırıların artçı sarsıntılarıyla ilgili olarak üst düzey bir güvenlik toplantısı düzenleneceğini ve toplantıya Netanyahu'nun başkanlık edeceğini açıkladı. Bu toplantının amacı, bu saldırılarla ilgili gelişmeleri gözden geçirmektir.

Siyonist medya, dünkü roket saldırılarında üç yerleşimcinin yaralandığını itiraf etti.



Yeni yorum ekle